MTI

Focira költik a távszerencsejáték-bevételeket

A távszerencsejátékból keletkező állami bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) - közölte Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén több ellenzéki politikus is bírálta a szerencsejáték-szabályozással kapcsolatban tervezett módosításokat, például azt, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt az MLSZ útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni. A távszerencsejátékból keletkező bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek az MLSZ-hez, "tekintve, hogy ezen költségek nagy része sportfogadásból származik, így ez logikus" - írta a fideszes Bánki Erik.

A kormánypárt sportpolitikusa közölte: a szerencsejáték-tevékenység Magyarországon tárgyi áfamentes, így az utána fizetett koncessziós díjat sem terhelheti áfa, soha nem is volt így, sem az MSZP-kormányok idején, sem az elmúlt négy évben. Ez felel meg az Európai Bíróság adóügyekben hozott ítéletének is - tette hozzá.

Bánki Erik kijelentette azt is, hogy a koncessziók nyerteseit senki sem teszi törvényileg sérthetetlenné. A koncesszió lényege, hogy kizárólagos tevékenységre vonatkozik, ezt idáig csak a koncessziós szerződés rögzítette - magyarázta közleményében a kormánypárti politikus, hozzáfűzve, hogy az MSZP-kormányok is olyan koncessziós szerződést kötöttek, amelyek kizárólagosságot írtak elő, csupán a törvényi szabályozásuk kerül összhangba az MSZP-kormányok idején is használt gyakorlattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SALA1 #1
    Végül is tènyleg támogatni kell őket 1-2 kerekes szèkkel.borzalmas fa lábuk van!