Gyurkity Péter

Késik Európában az OnePlus One

A gyártó tervezési malőrje miatt az első sorozat példányai fennakadtak az európai hatóságok hálóján.

Az OPPO egykori vezetőiből és mérnökeiből alakult OnePlus számos felhasználó érdeklődését felkeltette saját One okostelefonjával, pontosabban az azzal kapcsolatos terveikkel, a megjelenéshez közeledve azonban sikerült alaposan felbosszantaniuk az érdeklődők egy részét. A Smash the Past elnevezésű promóció keretében például a meglévő okostelefonok összezúzását tartották kívánatosnak, amit többen az indulási dátum előtt hajtottak végre, így végül lemaradtak az előrendelési opcióról. Most a gyártó malőrje miatt késnek a telefonok.

Az európai piacra szánt első szállítmányt ugyanis az illetékesek végül nem engedték át a vámon, emiatt pedig a cég most kénytelen újratervezni azok külsejét. A közös piacon forgalmazni kívánt termékeknél előírt "CE"-jelölést találták problémásnak, mivel azt az OnePlus tervezői a kelleténél kisebbre méretezték, illetve a betűtípust is módosították, hogy a logó jobban illeszkedjen az ott elhelyezett egyéb feliratokhoz, márpedig az európai bizottság által megszabott előírás szerint ez kívül esik az elfogadott lépések körén. Az ikonnak meg kell őriznie az eredeti formát, azt módosítani nem szabad, hiszen ez jelenti a garanciát a megfelelő minőségre.


A jelölést jól ismerhetjük az egyéb termékekről, hiszen ez nemcsak az elektronikai eszközökön szerepel. A "CE" az Európai Gazdasági Térség, vagyis az uniós tagállamok mellett Norvégia, Izland, illetve Liechtenstein piacán jelzi a vásárlók számára, hogy az adott termék megfelel az egészségügyi, környezetvédelmi, valamint biztonsági előírásoknak, a logó megváltoztatása pedig megtévesztheti a fogyasztókat, ezért is tiltják az ilyen egyéni akciókat. Az OnePlus egyik vásárlójának küldött levélből kiderül, hogy nem számítottak a szigorú ellenlépésre, most azonban kénytelenek némi késedelmet elszenvedni, mivel újra kell tervezni a készülék hátlapján szereplő feliratokat.

A gyártó a vásárlók kárpótlásaként egy ingyen képernyővédő fóliát mellékel majd a két hét múlva, vagyis a jövő hónapban valóban beérkező készülékekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)