Berta Sándor

PayPal-konkurenst tervez az Amazon

A társaság egy olyan szolgáltatást tervez, ami nagyon hasonlítana a PayPal rendszerére.

Az elképzelés lényege, hogy a társaság gyakorlatilag közvetítőként működne az ügyfelek és a cégek között. Tom Taylor, az Amazon alelnöke azt nyilatkozta, hogy az ötlet része annak a stratégiának, hogy az Amazon azokon a területeken terjeszkedjen, ahol az embereknek segítséget jelenthet. A közeljövőben az a 240 millió felhasználó, akik már a platformon tárolták a hitelkártya-adataikat, találnak majd egy Amazon-gombot, amin keresztül lebonyolíthatják online fizetéseiket. Az adott összegeket minden esetben a hitelkártyáról emelnék le és ezután a tranzakció véget is érne. Az új szolgáltatást bizonyos összegért cserébe lehetne igénybe venni, éppúgy, mint a PayPalt is.

A Reuters információi alapján az Amazon néhány vállalkozásnál már tesztelte is az új rendszert. Ahhoz, hogy a szolgáltatás sikeres legyen, a konszernnek olyan cégeket kell találnia, amelyek elfogadnák az ilyen jellegű online tranzakciókat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a vállalatnak hány partnert sikerült megnyernie. Az új platform komoly konkurenciát jelenthet majd a PayPal számára, míg az ügyfelek és a kereskedők mindenképpen profitálhatnak az új piaci szereplő megjelenéséből.

Az Amazon kapcsán már 2011 áprilisában ismertté vált, hogy mobil fizetési rendszert fejlesztene, ami a Near Field Communication (NFC) technológián alapulna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lunki88 #1
    Ezzel mi csak jól járhatunk, legalább lenne egy komoly versenytárs a paypalnak is.