MTI

Kábítószer-webáruház működtetése miatt emeltek vádat

A Fővárosi Főügyészség kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt három férfi ellen, aki az ügyészség szerint alig pár hónap alatt mintegy 24 millió forint értékben adott el kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot az interneten - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A Fővárosi Főügyészség vezetője közleményében azt írta: a vádirat lényege szerint egy 35 éves férfi - legkésőbb 2012 áprilisától - egy külföldi szerveren működtetett internetes áruházon keresztül kábítószerrel, valamint új pszichoaktív szernek minősülő anyagokkal kereskedett, és ebbe élettársának két, harminc év körüli gyermekét is bevonta.

A férfi a webáruházban forgalmazott anyagokat nagykereskedelmi kiszerelésben, kilogrammos nagyságrendű tételekben rendelte meg az interneten Kínából, ahonnan a tiltott szerek gyorspostai küldeményként érkeztek meg. Az így megszerzett anyagokat a vádlottak egy határ közeli szlovák irodahelyiségben raktározták, és készítették elő továbbértékesítésre. Az internetes oldalon meghirdetett kábítószereket a vásárlók az ott feltüntetett árakon egy elektronikus űrlap kitöltésével e-mailben rendelték meg, azok alapján a vádlottak a megrendelt anyagokat kimérték, csomagolták, majd egy futárcéggel kiszállíttatták a megrendelőknek.

Az ügyészség szerint 2012. június elsejéig a vádlottak 1503 - mintegy bruttó kétszáz kilogramm kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot tartalmazó - csomagot értékesítettek több mint 24 millió forint összértékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!