Berta Sándor

Új okosórát dobhat piacra a Samsung

A dél-koreai elektronikai óriás az év közepén mutathatja be a legújabb modellt, ami már képes lesz telefonhívások kezdeményezésére.

A hírt a The Wall Street Journal szellőztette meg és közölte, hogy az új okosóra képes lesz a telefonhívások indítására és fogadására, s mindezt anélkül, hogy ehhez szükség lenne egy okostelefonra. Az eszköz képes lesz a digitális képek készítésére és e-mailek küldésére is, továbbá rendelkezni fog GPS-modullal és Bluetooth-támogatással, valamint a második generációs Samsung Gear okosórákból ismert egészségügyi mérőfunkcióval.

A társaság már tárgyalásokat folytat helyi, egyesült államokbeli és európai szolgáltatókkal arról, hogy a segítségükkel forgalmazná az új készüléket. A hivatalos bemutató júniusban vagy júliusban várható és a termék operációs rendszere a Tizen lehet, éppúgy, mint a februárban bemutatott Gear 2 és a Gear 2 Neo esetében. Az új okosóra neve akár Samsung Gear Solo is lehet, ami egyúttal utalás lehetne arra is, hogy az eszköz akár önálló működésre is képes lenne. A piaci elemzők úgy vélték, hogy túl nagy sikerre nem számíthat az új termék, de a Samsung a segítségével bemutathatná, hogy milyen lehetőségek rejlenek a Tizen operációs rendszerben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #1
    Ilyen volt már bő 10 éve, úgy emlékszek pont Samsung, csak akkor még nem találták ki az okos óra kifejezést. Gondolkodtam is rajta milyen poénos lenne úgy menni az utcán, hogy a csuklómba beszélek, mindenki rajtam röhögne. Nekem drága volt akkor is, és most is, ebben nem változott a világ ;)