Gyurkity Péter

LG és Prestigio okostelefon WP 8.1 alá

Mindkét gyártó állítólagos új telefonjáról megjelent egy-egy kép, ám az LG tagadja, hogy erre készülnének.

A dél-koreai gyártó háza táján az érdeklődés egyértelműen az új csúcskategóriás androidos megoldás, a G3 néven hamarosan megjelenő okostelefon felé irányul, azonban külső források szerint az LG egyéb megoldásokkal is készül. Ezek között bukkanna fel az Uni8, amely az új Windows Phhone 8.1 szoftverre épülne, még az év vége előtti hivatalos megjelenéssel.

A többnyire megbízhatónak bizonyult @evleaks jóvoltából az első képet is közelebbről szemügyre vehetjük, ezen pedig egy ismerős formájú, szögletes készüléket látunk. A név mellett sajnos egyéb információk egyelőre nem ismeretesek, bár a forrás szerint a megjelenésre még az idén sor kerülne. A telefon mindenesetre virtuális gombokkal, nagy valószínűséggel a Lumia 630-hoz hasonló méretű érintőképernyővel futna be, az egyéb részletekre azonban várnunk kell. Bonyolítja a helyzetet, hogy az LG illetékesei nem sokkal később tagadták, hogy egy, az idei évben megjelenő készüléket látunk a képen, bár ezzel nem zárták ki, hogy valóban terveznék a WP 8.1 ilyen formában történő támogatását - annál is inkább, mert a Microsoft azt már korábban elárulta, hogy a cég ott szerepel az új partnerek listáján.

Egy orosz portál eközben arról számolt be, hogy a nyugati piacokon kevésbé ismert, ciprusi illetőségű Prestigio hamarosan piacra dobja saját megoldását, amely MultiPhone PAP5507 DUO néven jelenne meg. Ez a készülék szintén a Windows Phone 8.1 szoftvert futtatja, amelyhez 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelző, egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 400 chip, 1 GB RAM, egy 8 GB-os, tovább bővíthető belső tároló, egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, valamint HSPA+ elérés társulna.

A telefon megjelenésére júliusban számíthatunk, erre Oroszország mellett több kelet-európai államban is sor kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!