SG.hu

UHD-felbontásban közvetíti a Bécsi Állami Operaház előadásait a Samsung

A Samsung és a Bécsi Állami Operaház olyan egyedülálló megállapodást kötött, melynek keretében a társulat idei legnépszerűbb előadásait 4K-s, más néven UHD felbontásban, élő internetes közvetítéssel világszerte bárki elérheti Samsung UHD televízióin keresztül. Az első UHD-s élő közvetítés szerdán debütált Verdi Nabucco előadásával, melynek főszerepét a híres spanyol operaénekes, Plácido Domingo játszotta.

Az Ultra HD TV megjelenése új korszakot nyitott a televíziózás világában. Az UHD televíziók négyszer nagyobb felbontást kínálnak, mint a Full HD, így a képek minden egyes összetett és bonyolult részlete tisztábban látható a képernyőn, mint korábban bármikor. Az UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le.

"A Samsung minden egyes készülékével arra törekszik, hogy a felhasználók számára olyan élményt nyújtson, ami egyedi és megismételhetetlen. Az operaelőadások közvetítésével mindezt egy újabb szintre emeljük, hiszen kombináljuk a klasszikus darabokat a prémium kép- és hangminőséggel, az ívelt TV-k dizájnjáról és smart funkcióiról nem is beszélve - mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. - Az együttműködés révén a hazai közönség remek, nagysikerű darabokat láthat, ráadásul mindezeket a saját nappalijában élvezheti."


A Bécsi Állami Operaházzal kötött együttműködés így nemcsak az Ultra HD tartalmak szempontjából jelent előrelépést, de az opera szerelmesei számára is egy exkluzív és nem utolsósorban kényelmes megoldást kínál. A cég közleménye szerint az élő közvetítést kizárólag az interneten keresztül továbbítják majd, a program megtekintéséhez külön erre a célra készített alkalmazást a Samsung, mely a tévék menüjéből könnyedén elérhető. A távoli földrészeken, más időzónákban élő felhasználók is kényelmesebben bekapcsolódhatnak az előadásokba, ugyanis időzónánként késleltetett közvetítést is lehet választani.

Az Operaház éves szinten megközelítőleg 40 élő internetes közvetítést sugároz, és a 2014/15-ös repertoár szinte teljes műsorválasztéka elérhető lesz, előadásonként 14 euróért. A Samsung UHD TV-ken azonban a vásárlást követő egy évig ingyenesen nézhetőek a közvetítések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    értelme?
    Ezkb. olyan volt mint amikor anno a magyarok indítottak 3d-s adást.
    Akkor amikor alig volt az embereknél 3d adás védelére és nézésére alkalmas eszköz.
    Ez ugyan az a helyzet. UHD tévék még azért nyugaton sem a mezei halandók megjelenítő eszköze. Biztos hatalmas nézetsége lesz az adásnak :)