Berta Sándor

Rendőrőrs létrehozását támogatta a Facebook

A közösségi portál szerette volna a közvetlen környezetét biztonságosabbá tenni.

Ugyan a Szilícium-völgyben lévő Menlo Park az egyik leggazdagabb kaliforniai városrésznek számít, mégsem nevezhető teljesen biztonságos településnek. Ennek oka, hogy a Belle Haven nevű kerületben magas a bűnözési ráta. A Facebook menedzsmentje ezen akart változtatni és ezért részt vett egy helyi projektben.

A konszern a Menlo Parkban lévő cégek közül a legismertebb, és fontosnak tartotta, hogy támogassa egy új helyi rendőrőrs létrehozását. A Facebook összesen 600 000 dollárt fizetett. Az összegből nem csupán felépítették, hanem fel is szerelték a rendőrőrsöt. A pénz tartalmazza a két éves bérleti díjat és a rendőrök fizetésének egy részét is. Eldőlt ugyanakkor, hogy két esztendő elteltével a bérleti díjat és egy rendőr fizetését a város költségvetéséből fogják finanszírozni.


A rendőrőrs hivatalos neve Neighborhood Service Center lett és a remények szerint hozzájárulhat a közbiztonság jelentős mértékű javulásához. A belső dizájnt a cég munkatársai alakították ki és a létesítményben ingyenes WLAN-hozzáférés is van. A város számára a projekt azért is fontos volt, mert bebizonyította, hogy a magánvállalkozások és az állam sikeresen együttműködhetnek. Felmerült ugyanakkor számos kritika is: többen is kifogásolták, hogy a Menlo Park lakói nem vállaltak részt a projektben. A Facebook azzal indokolta a szerepvállalását, hogy jó szomszédja akar lenni a helyi lakosoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!