Gyurkity Péter

Marad a tiszta Android a Motorola telefonjain

A felvásárlás ellenére a Lenovo sem módosítja a telefonok szoftverét, így azok maradnak a tiszta verziónál.

Amikor a Google bejelentette a Motorola eladását, sokan attól tartottak, hogy az új tulajdonos (amely nem más, mint a kínai Lenovo) szakít az eddig követett stratégiával, és saját szemetével szórja majd tele a cég soron következő okostelefonjait. Ez az ígéretek szerint nem így lesz, kitartanak a csaknem eredeti példányok alkalmazása mellett.

Punit Soni, a Motorola szoftverekért felelős alelnöke egy Hangouts-beszélgetésen keresztül biztosította az aggodalmaskodó felhasználókat, hogy nem változtatnak a bevált megoldáson, így a jövőben a piacon megjelenő készülékek szintén a Google Nexus családtagjairól ismert, az alapértelmezett változathoz nagyon közeli Androidot fognak futtatni. Elmondása szerint a szoftveres stratégia alapvető része a letisztult operációs rendszer alkalmazása, ez biztosítja ugyanis a legjobb felhasználói élményt.

Konkrét példaként merült fel a Moto X és a Moto G következő generációs utódai, ezek az alelnök ígérete szerint nem lógnak majd ki a körből, bár azt még nem tudjuk pontosan, hogy mit is takar majd ez a következő generáció. Korábban külső pletykákban bukkant fel a Moto X+1, ez nyilván a tavaly megjelent Moto X közvetlen utóda lenne, ám a napokban megszellőztetett Moto E nem a Moto G leváltására, hanem a vékonyabb pénztárcával rendelkező felhasználók felé történő nyitás érdekében jelenik majd meg.

A Motorola emellett a jövőben is gyakori szoftverfrissítésekkel igyekszik majd naprakész maradni, és szeretnék tovább javítani a kamerához fűződő élményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Az a jó, nem telepakolva mindenféle gyártói szutyokkal, esetleg lehet opcionálisan telepíthető gyártói szutykok (mint az én "névtelen márka" telefonom) vagy legalább eltávolítható legyen!