Gyurkity Péter

LG: két okostelefon, saját mobilchipek

Az LG újabb két készüléke szivárgott ki a világhálóra, hamarosan indul a saját chipek gyártása.

Nem is olyan rég jelent meg az újabb L-sorozat három példánya, a mostani hír alapján azonban az LG egy további okostelefont dobna piacra, ezúttal L65 néven. Erről egyelőre két kép áll rendelkezésünkre, ám a forrás megbízhatósága miatt számíthatunk a hivatalos megjelenésre.

Az L65 szinte mindenben nagyobb testvérére, az L70 okostelefonra hajaz, ám a 4,5 hüvelykes kijelző helyett ennek egy 4,3 hüvelykes változatát kapta meg, WVGA-felbontással. A listán emellett egy 1,2 GHz-en futó ikermagos chip (minden bizonnyal Snapdragon 200), valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamera szerepel még, LED Flash funkcióval. Mivel a korábban bemutatott három telefon mind az Android 4.4 KitKat szoftverre támaszkodik, logikusnak tűnik, hogy az új jövevény is ezen verziót kapja meg. Arról egyelőre nincs szó, hogy pontosan mikor és milyen áron bukkanhat fel a fejlesztés.


LG L65

Az AnTuTu benchmark internetes oldalán egy másik példány is feltűnt, mégpedig erősen a pletykákban már szintén többször felbukkant LG G3 zászlóshajóra emlékeztető hardveres jellemzőkkel. Az Android 4.4 mellett a Qualcomm Snapdragon 801 chip (eltérő órajellel), az Adreno 330 grafikus vezérlő, illetve a 2 és 13 megapixeles kamera is stimmel, ám az egyelőre ismeretlen nevű készülék 3 helyett 2 GB RAM-ot, 32 helyett 16 GB-os belső tárolót, valamint QHD helyett FHD (1080 x 1920 pixel) felbontást vonultat fel. Előfordulhat, hogy a készülék az LG Liger nevet kapja majd, ám további információ nem áll rendelkezésre.

A cég megerősítette, hogy hamarosan megindul a saját tervezésű chipek gyártása. A nyolcmagos Odin processzor 4 Cortex-A15 és szintén 4 Cortex-A7 magra épül, előbbiek 2,2 GHz-en, utóbbiak 1,7 GHz-en futnak. A gyártási feladatokat a tajvani TSMC-re bízzák. Némileg összezavarja a képet, hogy szerintük a G3 lesz az első telefon, amely megkapja ezt a fejlesztést, ám más források ezzel kapcsolatban inkább a Snapdragon 801-re vagy 805-re szavaznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!