Gyurkity Péter

Jól látja saját hibáit és hiányosságait az Apple

Egy belső dokumentum elismeri, hogy a vásárlók azt veszik, amit a cég egyelőre nem kínál számukra.

Az Apple és a Samsung között évek óta zajló bírósági csatározás egy előnyt mindenképpen kínál a felhasználóknak, időről időre felbukkannak ugyanis olyan anyagok és dokumentumok, amelyeket eredetileg nem a nyilvánosságnak szántak. Ezúttal is ez történt, így most megismerhetjük az egy évvel ezelőtti megbeszélések fontosabb következtetéseit.

A perben felhasznált illusztrációk alapján elmondható, hogy az Apple nagyon is jól ismeri saját hiányosságait, amelyek többnyire a vásárlóknak kínált hordozható megoldások akkori és jelenlegi kínálatát illeti. A 2013 áprilisi, házon belüli megbeszéléseken elhangzott ugyanis, hogy az utóbbi időszakban a piacon leginkább az olcsóbb, valamint a nagyobb méretű okostelefonok forgalma lendült igazán fel, ezekkel szemben pedig a cég nem tudott mit szembeállítani. Ebből rögtön arra következtethetnénk, hogy az Apple valóban a méretet növelné az idén megjelenő hatodik generációval, ám erre nézve még mindig nincs hivatalos megerősítés.


Az Apple tudatában van a növekedés lassulásának

Legalább ilyen fontos azonban számukra, hogy számos szolgáltató igyekszik visszafogni az iPhone forgalmát, mivel piaci részesedését túlságosan magasnak tartják, ami idővel káros kihatással lehet a teljes szegmensre. Ezen cégek a hűségszerződések esetében kínált kedvezményeket is vaskosnak vélik, emellett pedig nem kedvelik az egyéb, általuk "barátságtalannak" minősített lépéseket, amely alatt többek között a szolgáltatók által a telefonokra telepíthető szoftverek mennyiségét, pontosabban annak komoly korlátozását kell értenünk.


Az okokat három tényezőben látják

Az anyag kitér a konkurenciára, megjegyzi többek között, hogy a riválisok mind a hardver, mind pedig az ökoszisztéma terén előrelépést értek el, egyes androidos gyártók (vajon kire kell itt gondolnunk?) pedig egészen elképesztő összegeket költenek a reklámokra és a szolgáltatók megnyerésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #18
    höhöhöhö mobiltelefont fényképezésre használni hiba, max arra jók hogy az utcán gyorsan lekapjunk valami érdekességet. Mindegyiknek tipikus mobiltelefonos minősége van, még a legújabb szájfónnak is, meg a nokijának is.
  • M2 #17
    Szerintem te használj kínai húszezres telót használtan ötezerért okosban véve, nekünk meg jó lesz az a szar iPhone is. :-)
    Itt le is zárhatnánk.
  • Papichulo #16
    két szaros aktuális alkatrészekből összelegózott telefon között

    Mint az A7 vagy az M7???
  • Vol Jin #15
    "Tipikusan az az ember lehetsz, aki kemenyen nyomja a Suzukijat es kozben rohog a leelozott BMW-n, hogy az milyen hulye, hogy dragan vett autot, amikor te itt egy olcsobb kocsival is hogy alazod... :)"

    Én az az ember vagyok, aki röhög rajtad, hogy mekkora fasz vagy, hogy két szaros aktuális alkatrészekből összelegózott telefon között Suzuki és BMW szerint teszel különbséget.

    Olyan retardált hülye vagy, hogy elmagyarázni is felesleges a két iparág közötti különbséget.
  • Papichulo #14
    de szerintem ott is csúszhatnának egy szintet lentebb. Hosszú távon többet hozna.

    Azon keves cegek egyike az Apple, amely az elmult 10 evben szinte (1ev kivetelevel) folyamatosan tudta novelni a Mac szaturaciot a vilagon. Mindezt ugy, hogy folyamatosan mentek le az arak es nott a teljesitmeny. Ilyen szempontbol van ertelme az arcsokkentesnek. Viszont a telefonoknal olyan merteku az eladas, hogy mar egy kisebb arcsokkentes is jelentos profitcsokkenessel jarna, raadasul a fo piacukon, az USA-ban, a telco tamogatasok miatt ez a vasarloknak nem jelentkezne. Szamomra mar az is anomalia, hogy az iPhone-nal szemben mindenre jobban hasznalhato iPad, az olcsobb, mint a telefon... holott ugyanaz a technologia van benne, sot, van ami meg dragabb is. Pusztan a meretkulonbseg nem indokolhat ekkora arrest.

    A rossz hir, hogy rengeteg teszt alapjan az 5S kameraja az nagyon jol sikerult, egyedul a Nokia van hasonlo kategoriaban, viszont ott nincs android. Ajanlom itt a mobil kategoriat. Csak iPhone fotok kerultek be a nyertesek koze.
  • Papichulo #13
    Prémium kategória... Lófaszt bazmeg. Tömeggyártott szarok.

    Tipikusan az az ember lehetsz, aki kemenyen nyomja a Suzukijat es kozben rohog a leelozott BMW-n, hogy az milyen hulye, hogy dragan vett autot, amikor te itt egy olcsobb kocsival is hogy alazod... :)

    Az alkatrészgyártók aktuális termékeiből összelegózott tömegtermékek ezek.

    Mint az A7 vagy az M7?
  • M2 #12
    Valamiért nálunk mindenre rakódik ilyen-olyan kedvezmény a szolgáltatóknál, kivéve az iPhone-okat. Dolláros és egyéb árakat nem néztem, de szerintem ott is csúszhatnának egy szintet lentebb. Hosszú távon többet hozna.

    De most pont androidos telót keresek, alap kitétel az iPhone 5S szintű (vagy jobb) kamera. Nem a megapixel számít, hanem a fotók minősége, ott is leginkább a képzaj. Hát nem találok. Sony, LG, Samsung, mind iszonyat zajos, tipikusan mobiltelefonos képeket lő. Pedig a Sony-ban tényleg nagyon bíztam!
  • Vol Jin #11
    Oké, tényleg magas kiskereskedelmi árakat adtam meg, de ebben benne van az Apple márkaneve, ami egy 30%-os felárat jelent.
  • Vol Jin #10
    Ne etess már ezekkel a faszságokkal!

    Prémium kategória... Lófaszt bazmeg. Tömeggyártott szarok. Az alkatrészeket ugyanazok a beszállítók gyártják.

    Röhejes vagy, ha a szaros iphonod neked prémium. Mert telefonban nincs prémium. Az alkatrészgyártók aktuális termékeiből összelegózott tömegtermékek ezek.
  • M2 #9
    Én komolyan írtam, akkor te meg mér bohóckodsz!? :-)