SG.hu

Közeledünk Európához PayPass-használatban

Európában megháromszorozódott, Magyarországon tízszeresére nőtt az egyérintéses fizetések száma 2013-ban.

A MasterCard ma közzétett adatai szerint 2013-ban Európa-szerte gyorsan terjedt az egyérintéses fizetés, amely már a világ 63 országában, köztük 34 európai államban elérhető. Az egyérintéses fizetési technológiát bevezető országok csoportjához legújabban Azerbajdzsán, Finnország, Írország, Macedónia, Moldova, Montenegró és Hollandia csatlakozott. Európában már több mint 220 pénzintézet bocsát ki MasterCard PayPass, valamint Maestro PayPass kártyákat és eszközöket, amelyeket a világ csaknem kétmillió kereskedője és szolgáltatója elfogad, ez utóbbi éves szinten több mint 180% -os növekedésnek felel meg.

A közlemény szerint túl azon, hogy stabilan nő az egyérintéses kártyákat elfogadó kereskedők száma, az elmúlt egy évben Európa-szerte háromszor annyi ilyen típusú fizetést végeztek az ügyfelek, mint az azt megelőző évben, továbbá megnégyszereződött az egyérintéses fizetések összértéke is.

“Az egyérintéses bankkártyák Magyarországon is egyre népszerűbbek mind a kereskedők, mind a fogyasztók körében, hiszen ez a kártya valóban gyorsabb és kényelmesebb fizetést biztosít, mint a készpénz" - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard magyarországi igazgatója, aki hozzátette: "A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2013-ban háromszorosára nőtt az egyérintéses bankkártyák száma Magyarországon. Tavaly év végén 1 760 000 ilyen plasztik volt forgalomban. A MasterCard saját adatai szerint 2012 és 2013 között megtízszereződött a PayPass™ kártyás fizetések száma és összértéke is hazánkban, és mára az összes MasterCard és Maestro kártyás fizetés hét százaléka ilyen, egyérintéses bankkártyával történik".

Ahogy az egyérintéses fizetés hétköznapi gyakorlattá válik, megnyílik az út a mobiltelefonos fizetési módok terjedése előtt is. "A MasterCardnak 2013 utolsó negyedévében több mint 50 mobilaalapú NFC-fizetési projektje működött Európa-szerte" - mondta Eölyüs Endre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!