SG.hu

A Gemius lett a hivatalos közönségmérő Belgiumban és Luxemburgban

Belgiumban, az internet penetráció becslések szerint 75 százalék, Luxemburgban pedig a lakosság több mint 80 százaléka használja az internetet napi szinten. (Eurostat adat, 2013. december)

Mostanra a sorrendben ők a 35. és a 36. ország, ahol a Gemius végzi az internetes közönségmérést. A szerződés 2014 áprilisban lépett életbe és két évig tart, hosszabbítási opcióval. A cég közleménye szerint a Centre d'Information sur les Médias (CIM) - a helyi érdekképviselet - pályázati eljárás nélkül választotta ki az új mérési partnert.

A belga szakmai média érdekképviselet, a CIM (Centre d'Information sur les Médias) 1971-ben alakult és jelen van az összes helyi média területén: televízió, rádió, sajtó, outdoor, mozi, internet és multimédia reklám piacon. Non-profit szervezetként közzéteszi a helyi médiára vonatkozó legfontosabb iparági adatokat. Együttműködik a helyi piaci szereplőkkel, a hirdetőkkel, az ügynökségekkel és a médiavállalatokkal. (További információkért látogasson el a: www.cim.be címre.)

A gemiusAudience egy nemzetközi kutatási projekt, melyet a Gemius több mint 30 országban végez. Célja, hogy az internet felhasználók száma és demográfiai profilja mellett azt is meghatározza, hogy milyen módon használják az interneten. A projektet a Gemius saját módszertana és az ICC / ESOMAR nemzetközi előírásainak megfelelően végzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!