SG.hu

Volt IBM vezető igazolt a Xerox-hoz

Idén nyugdíjba vonul a Xerox-tól Lynn Blodgett. Az IT szakember 2010-ben Affiliated Computer Services (ACS) felvásárlása után került a piacvezető dokumentumkezelési vállalathoz, ahol a két cég egyesülése után vezette és tette meghatározó piaci szereplővé a szolgáltatási szektorban a Xerox Services üzletágat.

A kiadott közlemény szerint április elsejétől a helyét Robert Zapfel veszi át, akit év végéig Blodgett támogat, hogy a projektek átvétele zökkenőmentesen menjen végbe. Az új vezető a Northwestern University-n diplomázott, illetve kapott master képzést, majd a Chicago-Kent College of Law-ban szerzett doktori fokozatot. Iskolái után Zapfel azonnal az IBM-nél kezdett dolgozni, ahol az elmúlt évtizedekben különböző pozíciókban segítette az informatikai óriásvállalat globális terjeszkedését. Többek közt stratégiai-, pénzügyi-és szállítási vezetőként, illetve a dél-amerikai piacokat felügyelő igazgatóként is tevékenykedett. Sikeresen menedzselte az IBM Global Technology Services-t és a 90.000 főt foglalkoztató, az IBM termékek kézbesítését az egész világon koordináló Global Delivery üzletágat.

A bejelentés szerint azért esett rá a Xerox választása, mert képes az összetett projekteket, feladatokat is leegyszerűsíteni, és a legbonyolultabb folyamatokat is érthetővé tenni az ügyfelek számára, továbbá az új szolgáltatásokat nyereséges, fenntartható üzletté alakítani. Ezek alapján a szakember egyik fő feladata az lesz, hogy felépítse és működtesse a Xerox Services 2.0 elnevezésű új vállalati struktúrát, amelynek célja, hogy Xerox fokozza versenyképességét, és az ügyféligényeknek mindenben megfelelve fejlődjön tovább, megőrizve piacvezető pozícióját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!