Ötvös Tibor

Bemutatkozott az Amazon Fire TV

Hetek óta pletykálták, de csak tegnap leplezte le az Amazon a Fire TV nevet kapott eszközét, mellyel játszhatunk és filmezhetünk is.

A 99 dolláros alapáron beszerezhető gép HDTV-re csatlakoztatható. 2GB RAM, az okostelefonokban található dedikált GPU és egy négymagos processzor van benne, mellette pedig kétsávos két antennás WiFi-t használ. A belső adattárolásra 8 GB-os tárhely áll majd rendelkezésre és ezen lesz megtalálható az Android operációs rendszer is. A cég szerint háromszor olyan erős a Fire TV, mint az Apple TV vagy a Roku.

Mike Frazzini az Amazon Games-től elárulta, hogy már rengeteg set-top boxot értékesítettek, így pontosan tudják, mire van igénye a vásárlóknak. Így az egyszerűbb érthetőség kedvéért úgy írta le a Fire TV-t, mint egy olyan set-top box, mellyel játszani is lehet. A játék pedig már a nappalik szerves része, így erre nagyon koncentráltak a Fire TV fejlesztésénél.



Bár már most is számos fejlesztő támogatja a gépet (legutóbb a TellTale Games jelentette be a The Walking Dead, Game of Thrones és The Wolf Among Us Fire TV változatait, de mellette a Ubisoft és a 2K Games is bejelentkezett már), az Amazon saját részleget indított, ahol önálló alkotásokat készítenek. Az első bemutatott program egy akciójáték lesz, mely a Sev Zero nevet kapta. A programot ingyen mellékelik a 40 dolláros Fire TV kontroller mellé, de önállóan is beszerezhető 7 dolláros áron.

Ez egyébként egyedi árszabásnak nevezhető, hiszen az Amazon szerint rengeteg játék jelenik meg a gépre, melyek közel mindegyike ingyenesen kipróbálható, az átlagos ár pedig nem éri el a 2 dollárt. Akit érdekel, hogy mely alkotások milyen áron lesznek elérhetők, az itt szerezheti be az információt. Az Amazon Fire TV már rendelhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #3
    Amúgy van 1-2 cég, aki azt hiszi, hogy a telcsijét berakja egy dizájnos dobozba és androidos játékkonzolnak hirdeti azzal az évezred üzletét csinálja. De sajna ennyire még nyugaton sem hülyék az emberek.
  • NEXUS6 #2
    Ne legyél. Ez csak egy tv-re kötött stacioner okosteló. Vannak persze meglepően jó játékok, de amivel 5 percnél tovább tudsz egy huzamban játszani az már csodaszámba megy.
  • Istvandorf #1
    Úgy látom a "legdrágább" játék 8$.? Kíváncsi lennék a minőségére....