SG.hu

Egy érintéses fizetés az OMV töltőállomásoknál

A MasterCard és az OMV együttműködésének eredményeként az ország 169 töltőállomásán válik elérhetővé az egy érintéses fizetés a kártyabirtokosok számára.

Méth András, a MasterCard kereskedelmi fejlesztési vezetője elmondta: "Az OMV Hungáriával való együttműködésünk egy újabb eredménye a PayPass technológia terjedésének, amely Magyarországon egyre gyorsabb ütemben zajlik. A tankolás jellemzően nagyobb értékű tranzakció, de a PayPass technológiával ellátott eszközök esetében előny, hogy a kártyát ekkor sem kell a pénztárosnak átadni, a fizetés egy érintéssel történik, csupán a 4 jegyű PIN kódunkat kell beütni. Ugyanakkor a kisebb értékű mosásnál, shopon belüli vásárlás alkalmával vagy a kávézóban történő fogyasztáskor is gyors, kényelmes és biztonságos megoldást kínál majd a MasterCard PayPass és Maestro PayPass kártyák használata, mert 5.000 Ft alatti tranzakcióknál a PIN kód megadása sem szükséges."

Az OMV adatai szerint a benzin-tankolások körülbelül harmada, a dízel-tankolások ötöde kártyás fizetéssel történik, valamint a nem üzemanyag termékek is generálnak kártyás tranzakciókat. Mindent összevetve a jelenlegi (2014 eleje) adatok alapján Magyarországon naponta több tízezer vásárlót érint a fejlesztés.

"Az OMV arra törekszik, hogy a kiemelkedő minőségű üzemanyagok forgalmazásán túl is olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek megkönnyítik a vásárlók életét. S mivel rohamosan terjednek a MasterCard® PayPass és Maestro PayPass típusú kártyák, ezért indokolt volt, hogy az OMV is biztosítsa azok elfogadását, ezzel is kényelmesebbé téve a fizetést a töltőállomásokon" - mondta Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. Egy jelenleg is futó akció keretében azok a vásárlók, akik március során PayPass-szal fizetnek OMV töltőállomáson, áprilisban felhasználható, üzemanyag-kedvezményre beváltható kuponokat kaphatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!