SG.hu

Felhőalapú nyomtatást és NFC-s nyomtatókat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatta új Cloud Print megoldását és az Xpress C1860 és az Xpress M2885 sorozatú nyomtatókat.

A cég közleménye szerint a KNOX-platformmal kompatibilis, nagyfokú biztonságot nyújtó Cloud Print teljes körű, ugyanakkor könnyen használható felhőalapú mobilnyomtatást tesz lehetővé az üzleti ügyfelek és a sokat utazó munkavállalók számára. "A teljes hardverkínálat és a magas termékminőség révén kimagasló teljesítményt értünk el az európai vállalatközi (B2B) szektorban - mondta Dr. KiHo Kim, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a nyomtatási megoldások üzletágának vezetője. - 2014-ben a terveink szerint még inkább a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtó megoldásokra összpontosítunk. Ennek a stratégiának a részeként mutatjuk be az új Samsung Cloud Print szolgáltatást, amely igazolja versenyképességünket a mobilnyomtatás területén is."

Az új Samsung Cloud Print szolgáltatás egy alkalmazásból és egy új NFC-képes nyomtatócsaládból áll. Az alkalmazás ugyanis kompatibilis a KNOX-szal - azaz a társaság által kifejlesztett mobilbiztonsági rendszerrel. A tartalom biztonságát az adattitkosítás garantálja azon felhasználók esetén, akik használják a mobilnyomtatást, de nem rendelkeznek KNOX eszközökkel. Emellett az NFC funkcióknak köszönhetően a felhasználók azt is könnyedén meghatározhatják, hogy melyik nyomtató és mikor végezze el a nyomtatást.


A felhasználók automatikusan regisztrálhatnak másokat a kinyomtatandó dokumentumok megosztásához az okostelefonjukban elmentett telefonszámok segítségével. Az NFC-nek köszönhetően néhány érintéssel lehetővé válik az okostelefonok akár 20 nyomtatóhoz történő csatlakoztatása is. Az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz az Androidos készülékekre a "Google Play"-ről és a "Samsung Apps"-ről 2014 júniusában. A szoftver iOS verziója 2014. második felében lesz elérhető. Az alkalmazás kompatibilis az új, NFC-képes Xpress C1860 sorozatú színes lézernyomtatóval/multifunkcionális nyomtatókkal, valamint a Xpress M2885 sorozatú mono lézernyomtatóval/multifunkcionális nyomtatókkal, amelyek 2014 áprilisában kerülnek a piacra.

Az Xpress C1860-as sorozat egy C1810W színes lézernyomtatóból és egy C1860FW színes multifunkciós nyomtatóból áll, melyeknek MFP modellje egyszerre teszi lehetővé a nyomtatást, a másolást, a szkennelést és a fax küldést is. Az Xpress M2885-ös sorozat az M2835DW mono lézernyomtatóból és az M2885FW multifunkciós nyomtatókból áll, a multifunkciós modellel szintén lehet nyomtatni, másolni, szkennelni és faxot küldeni. Nyomtatási sebességük 28 lap percenként (A4-es méretben) a mono lézernyomtató esetén és 18 lap percentként (A4-es méretben) a színes lézernyomtatóknál.


Az Xpress C1860 kétmagos processzorral (533MHz-es elsődleges processzor és 150MHz-es másodlagos processzor) és 256MB-nyi memóriával (512MB-ig bővíthető) rendelkezik, míg az Xpress M2885 készülék 600MHz-es processzorral és 128MB-nyi memóriával érhető el. A cég mobil eszközökön is elérhetővé teszi az "Easy Print Management" nyomtatáskönnyítő funkciót, amelyet eddig csak asztali számítógépeken alkalmaztak. Az NFC funkcióval és a Samsung Mobile Print alkalmazással kiegészítve a külön informatikai osztállyal nem rendelkező KKV ügyfelek is most már könnyen nyomon követhetik eszközeik állapotát, egyéb adatait, valamint a fogyóeszközök felhasználását.

A Samsung Cloud Print először Koreában, az Egyesült Államokban és az európai országokban lesz elérhető 2014-ben, s később a többi országban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!