Berta Sándor

Hamarosan bemutatkozhat az autókkal kompatibilis iOS

Az iOS in the Car koncepció a nemsokára kezdődő Genfi Autószalonon debütálhat. Egyelőre még kérdéses, hogy az új iOS-verziónak összesen hány gyártó szavaz bizalmat.

Az Apple nagy sikereket ért el az operációs rendszer segítségével mind az okostelefonokon, mind a táblagépeken. A társaság más területen is megjelenne a szoftverrel: az autók piacán. A vállalkozás azért is érdekes, mert először kerül az iOS olyan eszközökre, amelyek nem viselik a cég logóját. Az iOS in the Car tervét már a tavalyi Worldwide Developers Conference (WWDC) fejlesztői konferencián bemutatta a konszern, de mostanra dőlt el, hogy az elképzelések testet is ölthetnek.

Az Apple hivatalosan is bejelentette a CarPlay nevű rendszert, ami az iPhone készülékre és a Siri szolgáltatásra épül. A CarPlay először a Ferrari, a Mercedes-benz és a Volvo modelljeibe kerülhet be, később megjelenhet a BMW, a Ford, a General Motors, a Honda, a Hyundai, a Jaguar Land Rover, a Kia, a Mitsubishi, a Nissan, a PSA Peugeot Citroën, a Subaru, a Suzuki és a Toyota autóiban is.


A Financial Times azt írta, hogy a koncepció a Genfi Autószalonon debütálhat. Más gyártók még nem jelezték, hogy integrálnák a modelljeikbe az iOS-t. Az iOS in the Car elsősorban navigációs funkciókat kínálhat. Tartalmazza az Apple térképszolgáltatását, a vezérlésben pedig főszerepbe kerülhet a Siri. Ezenkívül minden bizonnyal telefon-, üzenetküldési és multimédiás funkciókat integrálnak a szoftverbe. Az autókkal kompatibilis iOS-verzióba elsőként Denis Stas fejlesztő nyújtott bepillantást a blogbejegyzésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!