MTI

A Deutsche Telekom IP-hálózatot épít ki Európában

A Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosa, a Deutsche Telekom (DT) átalakítja hagyományos vezetékes hálózatát a következő években, és Internet Protocol (IP) technológiájú hálózatot épít ki európai érdekeltségeinél - jelentette be a DT hétfőn a barcelonai Mobil Világkiállításon (Mobile World Congress - MWC).

Claudia Nemat, a DT igazgatótanácsának tagja a cég barcelonai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az átalakítással a távközlési vállalat egy olyan pán-európai hálózatot hoz létre, amely egyesíti a mobil kommunikációs és a vezetékes technológiát. A DT leányvállalatai közül elsőként a Makedonski Telekomnál épült ki 100 százalékosan az IP hálózat. A tervek szerint 2014 végéig Szlovákiában, majd a következő évben Horvátországban és Montenegróban valósul meg az új technológia, Magyarországon pedig 2016-ban várható a kiépítése. 2018 végére Romániában, Görögországban és Németországban vezetik be a teljeskörű IP-technológiájú integrált hálózatot.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a DT, amely jelenleg csaknem az összes európai leányvállalatanál nyújt negyedik generációs LTE szolgáltatást, és Magyarországon az elsők között vezette be ezt a technológiát, már teszteli az LTE adatátvitel továbbfejlesztett változatát. Az LTE hálózat most 150 mbit/secundum sebességre képes, teszt környezetben azonban 580 mbit/secundum sebességet sikerült elérnie a DT-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #2
    Felesleges tudni róla, ez a cégnek hoz majd változást, jóval nagyobb hatásfokú automatizálás lesz, többek között.
  • HaPLeX #1
    Mondjuk illett volna kifejteni, hogy mit is jelent az All-IP hálózat, mert szerintem sokan nem tudják.