HENT hírlevél

Szerzői jogsértés miatt beperelte a Sony a UPC-t

Az ír UPC-t bíróság elé állították, miután egy ír lemezkiadó vállalat nyomására előfizetőik internet elérése blokkolásra kerülhet, mivel azt zenék jogsértő letöltésére használták.

A UPC-t a hasonló jogsértések kiküszöbölése érdekében egy interneten elkövetett jogsértések elleni védekezési rendszer használatára köteleznék. A “fokozatos válasz" ("graduated response") névre hallgató, interneten elkövetett jogsértések elleni védekezési rendszer úgy működik, hogy a jogsértő letöltők először figyelmeztetést kapnának, majd az internet kapcsolatukat is letilthatják. Az e hónap elején indult eljárást a Sony Music Entertainment, a Universal Music és a Warner Music írországi leányvállalata kezdeményezte.

“A UPC sosem nézte el az ilyen jogsértéseket és mindig határozottan lépett fel minden, a hálózatán folyó jogsértőtevékenységgel szemben", nyilatkozta a UPC szóvivője. “A UPC minden szükséges lépést megtesz a jogi kötelezettségeinek teljesítése érdekében, de konkrét jogszabályi előírás hiányában nem vezet be a fokozatos válaszhoz hasonló rendszert bevezetni." A 2013-as évben legtöbb szerzői jogi jogsértést többek között az amerikai énekes-dalszerző, Bruno Mars és a barbadosi énekesnő, Rihanna ellen követték el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!