Berta Sándor

Együttműködik a Mic­ro­soft és a Foursquare

A tengerentúli óriáscég 15 millió dollárral támogatja az egyre népszerűbb szolgáltatást. A két fél több évre szóló együttműködési szerződést is aláírt egymással.

A megállapodás lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy a Bingben és a mobil operációs rendszerében felhasználja a Foursquare által összegyűjtött adatokat. Minderről Dennis Crowley, a cég vezérigazgatója nyilatkozott a The Wall Street Journalnak. A gazdasági napilap tudósítása szerint jelenleg a Microsofttól érkező licencdíjak jelentik a platform legnagyobb bevételi forrását. A partneri kapcsolat a kulisszák mögött régóta tart; már 2012 augusztusában felbukkant olyan hír, hogy a Microsoft befektetőként jelenhet meg a cégben, majd nyilvánosságra került, hogy az óriáscég integrálja a Foursquare adatait a Bingbe. A Bing Maps szolgáltatásban már 2010 óta elérhetők a Foursquare információi.

A szolgáltatás keretében jelenleg több mint 60 millió étteremről és üzletről érhetők el különböző adatok, amiket az emberek felhasználhatnak a Facebookon, a Twitteren és más portálokon nyilvánosságra hozott bejegyzéseikben. A Foursquare-t 2009-ben alapította Dennis Crowley és Naveen Selvadurai. A vállalkozás blogbejegyzésében megerősítette a megállapodás megkötését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!