MTI

Karanténba kerülnek az Országgyűlésnek küldött "paksi" emailek

A parlament informatikai rendszere karanténba teszi az egy IP-címről küldött vagy hasonló tartalmú tömeges leveleket - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája.

Ezt arra reagálva tudatták, hogy - mint arról több hírportál is beszámolt - a PM-es Szabó Rebeka a Facebookon azt közölte: a parlamenti rendszergazdák, "nyilván utasításra", blokkolták azokat a választópolgári leveleket, amelyekben benne volt a Paks szó. A független képviselőnek - mint írta - zöld civilek jelezték, hogy nem mennek át a tiltakozásul írt leveleik, majd ő is kipróbálta, két teljesen azonos tartalmú levelet küldött saját magának egy külső e-mail címről, és csak az érkezett meg, amelyikben nem szerepelt a Paks szó.

Az Országgyűlés Sajtóirodája erre válaszul kifejtette: az elmúlt napokban a kormány által tervezett paksi beruházásra vonatkozó több ezer tiltakozó levél érkezett az országgyűlési képviselők postafiókjába, lelassítva az Országgyűlés Hivatalának levelezési rendszerét, és ezáltal lehetetlenné téve kormánypárti és ellenzéki képviselők munkáját. Eleinte egyetlen IP-címről jött a levéláradat, majd az üzeneteket szétterítve különböző helyekről özönlöttek a hasonló tartalmú levelek - írták.

Az Országgyűlés Hivatala által üzemeltetett informatikai rendszer - a legtöbb levelezési rendszerhez hasonlóan - karanténba helyezi az egy IP-címről küldött vagy hasonló tartalmú tömeges leveleket. Ez azt jelenti, hogy a címzettek elkülönítve megkapják, és ha meg akarják nyitni, el is olvashatják az üzeneteket - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája, hangsúlyozva, hogy a rendszer tehát nem tiltotta le, csak külön kezeli a másodpercenként beérkező, óriási mennyiségű küldeményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    "Eleinte egyetlen IP-címről jött a levéláradat, majd az üzeneteket szétterítve különböző helyekről özönlöttek a hasonló tartalmú levelek "
    egy IP-ről több ezer levél... spam gyanu. Én is azonnal blokkoltam volna azt a tartományt.
    Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy nem ez volt-e a célja a kűldöknek, mert így mondhatják, hogy vaze cenzúra öcsém! Cenzúra.
    Aztán mikor kiderűlt a blokkolás, hírtelen több tucat címről érkeztek a levelek?
    Mennyi az esélye, hogy csak egy darab isp usereit idegesíti a paksi ügy?