Berta Sándor

Bezárja alkalmazásboltját az Intel

Hivatalossá vált, hogy megszűnik a világ legnagyobb processzorgyártójának szoftverek terjesztésére létrehozott online piactere.

Az AppUp Center hivatalosan március 11-én zár be. Az okok között szerepel, hogy a lépésnek köszönhetően a társaság a jövőben sokkal jobban a platform-innovációk következő generációjára összpontosíthatja a figyelmét és az erőforrásait. A kínálatban elérhető programok egy részéhez egyébként szükség volt az AppUp-kliens használatához. Az Intel egyik szóvivője elmondta: a döntés hátterében az áll, hogy a piac és a felhasználók igényei folyamatosan változnak. Megpróbálják a céget új irányba terelni és igyekeznek a jövőben a számítási felhőtechnológián alapuló szolgáltatásokra koncentrálni, ennek során elsősorban a tavaly felvásárolt Aepona és Mashery cégek, s az API-k kerülnek a középpontba.

Az Intel az AppUp Centert 2010 januárjában hozta létre még az akkor népszerű netbookokhoz, a szolgáltatás béta állapotban volt az indulásakor. A PC-khez, okostelefonokhoz, televíziókhoz és más készülékekhez kifejlesztett szoftvereket akarták egy helyen összegyűjteni. 2010 márciusától volt egy külön részleg a szintén a netbookokhoz megalkotott Moblin Linux-disztribúcióhoz. Az AppUp nevet az Intel Capital egyik alapjához is felhasználta a cég. A cél az volt, hogy az alap segítse a vállalatokat az alkalmazások fejlesztésekor és abban, hogy a digitális tartalmak a mobil eszközök ökorendszereire elérhetővé váljanak. Így sikerült kiegészíteni a 2011 augusztusában meghirdetett ultrabook-támogató programot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!