SG.hu

266 centiméteres ívelt ULTRA HD televíziót mutat be az LG

Az LG Electronics bejelentette, hogy a Las Vegas-i CES-en mutatja be az első 21:9 képarányú CURVED ULTRA HD televízióját (105UB9-es típus).

Az LG legújabb prémium kategóriás televíziója a vállalat legelső ívelt ULTRA HD modellje. A 266 centis (105") képátlójú 105UB9 hivatalosan is a valaha gyártott legnagyobb ívelt televízió. A cég közleménye szerint "a televízió kivételes képminőséget, széles betekintési szöget és a legkisebb részletek olyan lélegzetelállítóan pontos megjelenítését nyújtja, ami a tévézési élmény egy eddig soha nem látott szintjét jelenti. A 105UB9 moziszerű, 21:9 képarányú CinemaScope képernyőjén úgy nézhetők a filmek, ahogy azokat eredetileg is gyártották. További előnye a kivételesen széles képernyőnek, hogy a felhasználók a képi élmény elfedése nélkül tekinthetnek meg információkat a képernyő szélein."


A 11 millió képpontos (5120 × 2160) képernyőfelbontású 105UB9 ívelt képernyőjének megalkotásához új technológiát vezettek be számos probléma megoldására, például a szerkezeti egység megőrzéséhez és egy ilyen nagy képernyőn az egységes szín és fényerő biztosításához. A gyártók egészen eddig jellemzően OLED paneleket választottak az ívelt kijelzőkhöz, mert azok saját fény kibocsátására képesek. Az LG Display megoldotta az egyenetlen háttér-megvilágítás problémáját TFT-képponttechológiájának továbbfejlesztésével. "Büszkén mutatjuk be 266 centiméteres (105") CURVED ULTRA HD TV-nket a világ legnagyobb technológiai eseményén — mondta In-kyu Lee, az LG Electronics alelnöke és a szórakoztatóelektronikai gyártó televíziós üzletágának vezetője. — A világon a legelső és a világon a legnagyobb címeket elnyert 105UB9 az LG csúcstechnológiái révén valóban egyedi megtekintési élményt nyújt. Továbbra is célunk, hogy az új generációs televíziók piacának vezető gyártói legyünk, és megmutassuk, hogy az LG-vel minden lehetséges."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #3
  "bejelentette" "mutatja be " STB.... SNASSZ , tévéhíradós szavajárás,
  és
  ha ez a prohardveres ill. lapcsaládos "nívó" átköltözik az sg.re is akkor részemről pááááááá
 • culas25hc #2
  Tájképeknél nagyon jól mutathat, de szerintem egy közeli emberi arcnál értelmetlen a torzítás. Persze nem derült ki, hogy mekkora az íveltsége, ha nagyon enyhe akkor jó lehet.
 • syn7h37ic #1
  Most mi ezen olyan innovatív, hogy ívelt TV? Az egyik tévém már vagy 30 éves és szintén ívelt az eleje. XD