MTI

Másfélszáz laptopot adtak át Miskolcon

Másfélszáz laptopot adtak át a Digitális Közösség Program részeként csütörtökön a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjainak és oktatóinak.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, a 150 gép nemcsak a tanulók eredményesebb képzéséhez járul hozzá, hanem segíti a város fejlődését is. Úgy fogalmazott: a program olyan mérföldkő Miskolc életében, amely kijelöli és meghatározza a város jövőjét. Mint mondta, a szakemberek már megalkották az "okos város, okos település" fogalmát, amely a program segítségével Miskolcra is ráillik majd. A Digitális Közösség Program elsőként Miskolcon indult el, 17 ezer laptop talál majd gazdára a város lakói között, de természetesen az okos várossá válás egy komplex projekt, amelynek egy szelete a laptop-pályázat - magyarázta a polgármester.

Felidézte, hogy a "Digitális Középiskola" már több mint egy évtizede elindult a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, a projekt itt is a felzárkóztatási folyamatban tölt be fontos szerepet. Ebben segít majd az a 150 laptop is, amelyet 135 diák és 15 oktató kapott meg - fűzte hozzá. Az informatikai eszközöket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott program keretéből, meghívásos pályázat révén adták át. A gépek a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet és a Földes Ferenc Gimnázium között aláírt használatba vételi szerződéssel kerülnek az oktatási intézménybe, ahol a diákok személyre szólóan használhatják tanulmányaik során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!