Gyurkity Péter

Szabadalmaztatta a hajlított kijelzőt az Apple

Beigazolódni látszanak azon korábbi pletykák, amelyek egy hajlított iPhone közelgő megjelenésére utaltak, az Apple ugyanis szabadalmaztatta az újszerű eljárást, bár ez még nem garancia a debütálásra.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy egyes hírek szerint az Apple követné az LG és a Samsung példáját, vagyis saját hajlított okostelefont dobna hamarosan piacra. 2014-ben eszerint több nagyobb, hajlított kijelzővel ellátott példány jelenne meg, a méret a legnagyobb családtag esetében az 5,5 hüvelyket is elérhetné, bár az még nem világos, hogy ezen hírek mennyire vehetők biztosra. Most mintha bizonyítást nyerne a korábbi állítás.

Az amerikai szabadalmi hivatal ugyanis jóváhagyta az Apple kérelmét, amely a hajlított kijelző kialakítására és alkalmazására vonatkozik, ez pedig arra utal, hogy a cég valóban komolyan foglalkozik egy ilyen változat kifejlesztével és elrajtoltatásával. Erre legkorábban jövő nyáron vagy ősszel kerülhetne sor, illeszkedve az eddig megszokott menetrendhez, ám természetesen a szabadalom megléte még nem garancia semmire, ebből nem következik egyenesen a piaci megjelenés.


A pletykák ettől függetlenül újra és újra felbukkannak, felerősödnek. A nagyobb kijelző alkalmazását többen biztosra veszik, ez valószínűleg szükséges is lesz, hiszen a legtöbb rivális már piacra dobott 4 hüvelykesnél nagyobb változatokat, az utóbbi hónapokban pedig az 5 hüvelykes példányok is kifejezetten népszerűnek bizonyultak, így már a mainstream kategória részének tekinthetjük őket. Az is lehet azonban, hogy a cég minden eshetőségre szeretne felkészülni, elkerülve az esetleges jövőbeni problémákat, és nem tervezik jövőre a hajlított okostelefonok megjelentetését. Hogy valójában mivel készülnek Cupertinóban, az minden bizonnyal csak jövőre derül majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #25
    A fo tolvajbanda.
  • Papichulo #24
    Ahelyett, hogy még mindig szabadalmakkal próbálja megkötni a másik kezét (Google), mondjuk tanulhatna a riválisoktól, és fel kell vásárolni minden lehetséges jővőbeli technológiát.

    Ad 1, az Apple is vasarol mindenfelet.
    Ad 2, a Google felvasarolta a Motorolat, mely azota is nyakig van a szabadalmi perekben.

    Google legutolsó bevásárlása pl. a Boston Dynamics volt. (Akik a robotkutyát is készítették).

    Milyen vicces, hogy ezelott par nappal Schmidt - az Amazon drone otlete kapcsan - meg arrol beszelt, hogy az ilyen autonom berendezeseket be kene tiltani, mivel sok veszelyt jelenthetnek a tarsadalomra... gondolom kiveve akkor ha az o kezukben van... kicsit sem hipokrata az ember :)

    Még a bögréd is Google lesz.

    Ami egy csoppet sem lenne problemas. Elvegre "Don't be evil" ;)
  • M2 #23
    Kezdj mondjuk itt és akkor megérted mi az a szabadalmi troll és talán az is le fog esni, hogy az Apple miért nem az.

    Gyanítom a formavédelmi perekre gondolsz (a Samsung ellen), csakhogy az meg nem szabadalom.

    A vásárlások meg folynak minden oldalon, csak nem mindegyikről tudsz. Ettől függetlenül igen, a Google nagyobb tényező lesz a jövőben, mint az Apple.
  • TomecK #22
    Annyit még hozzátennék, hogy Apple baromira rosszul gondolkodik. Ahelyett, hogy még mindig szabadalmakkal próbálja megkötni a másik kezét (Google), mondjuk tanulhatna a riválisoktól, és fel kell vásárolni minden lehetséges jővőbeli technológiát.

    Google legutolsó bevásárlása pl. a Boston Dynamics volt. (Akik a robotkutyát is készítették). Ha a Google továbbra is így csinálja esélye nincs senki másnak a jövőben. Még a bögréd is Google lesz.
  • TomecK #21
    Anno Microsoft aki akkor még kisebb volt mint Apple, képes volt az Apple-al lopott öteletekkel perelni az Apple céget. Ami undorító. Az Apple kb. smemit nem fizetett, ezután MS leállt a trollkodással, és kijött az első használható Winows-al ami az egyedi ötletek miatt volt sikeres.
  • TomecK #20
    Szerintem meg te olvass utána. Még Steve Jobs nyilatkozta, hogy: "A Google-al folytatott 'háború', nagyban hasonlít a 20 évvel ezelőtti Microsoftal vívott 'csatáinkra'. Nem kelett volna elkövetnünk azt a hibát, amit akkor a microsoft követett el. Nem kellett volna fogást keresni egy másik cégen csak azért mert potenciális versenytársak. Ez az innováció rovására megy. Akkor a Microsoftéra, most a miénkre.

    Ekkor ő az akkor éppen aktuális Szabadalom Tollkordásról beszélt. Egyszerűen, próbáltak gyorsan eltüntetni pár riválist. Hát, nem jött be.
  • M2 #19
    "az Apple kezdte a Trollkodást a szabadalmak körül"

    Ennek azért olvass utána... :-)
  • M2 #18
    Folyamatosan adja be mindenki a szabadalmait, mert egy kijelző nem úgy születik ám, hogy hopp megvan! Mindenki hozzáteszi a saját fejlesztéseit, azt levédeti és amikor összeáll a végső termék, fizetik szépen egymásnak a díjakat, az szerint, hogy kinek hány szabadalma épült be a végső, sorozatban gyártott termékbe.

    Semmi nem történt, csak látszik, hogy Apple-nél vannak ilyen irányú fejlesztések. Ennyi.
  • Vol Jin #17
    A Samsung meg az LG gyárt is kijelzőket, és az LF-nek konkrétan kapható egy ilyen modelljük is. Az apple meg se kijelzőt nem gyárt, se ilyen terméke sincs még, de már levédjegyezteti azt, amit más már gyárt. Te tényleg ilyen idióta vagy? Mielőtt le apple hatereznél, ismét elmondom, ha két céges telefon közül lehetne választani, egy IP5S és egy Galaxy S4, akkor az iphonet választanám. Csakhogy ettől én még nem hüjültem meg. Nekem ettől még nem fordul ki az erkölcsi értékrendem, és ettől még objektíven tudok ítélni. Nem én vagyok apple hater, hanem te vagy apple lover.
  • TomecK #16
    Mivel az Apple kezdte a Trollkodást a szabadalmak körül, ezért igen úgy gondolom jogos szidni őket.

    Jéé, most hogy így leírtam, rájöttem, hogy Az Apple első saját ötlete, hogy pereljünk szarrá mindenkit mert mi leszabadalmaztattuk a téglalapot. (Ez persze csak poén, mint már mondtam nem vagyok Apple hater, de szeretem kritizálni az összes gyártót a szemétségekért.)

    Bárcsak neked lenne igazad, és ne legyen ebből sosem szabadalmi per.