25
  • Jakuza1
    #25
    A fo tolvajbanda.
  • Papichulo
    #24
    Ahelyett, hogy még mindig szabadalmakkal próbálja megkötni a másik kezét (Google), mondjuk tanulhatna a riválisoktól, és fel kell vásárolni minden lehetséges jővőbeli technológiát.

    Ad 1, az Apple is vasarol mindenfelet.
    Ad 2, a Google felvasarolta a Motorolat, mely azota is nyakig van a szabadalmi perekben.

    Google legutolsó bevásárlása pl. a Boston Dynamics volt. (Akik a robotkutyát is készítették).

    Milyen vicces, hogy ezelott par nappal Schmidt - az Amazon drone otlete kapcsan - meg arrol beszelt, hogy az ilyen autonom berendezeseket be kene tiltani, mivel sok veszelyt jelenthetnek a tarsadalomra... gondolom kiveve akkor ha az o kezukben van... kicsit sem hipokrata az ember :)

    Még a bögréd is Google lesz.

    Ami egy csoppet sem lenne problemas. Elvegre "Don't be evil" ;)
  • M2 #23
    Kezdj mondjuk itt és akkor megérted mi az a szabadalmi troll és talán az is le fog esni, hogy az Apple miért nem az.

    Gyanítom a formavédelmi perekre gondolsz (a Samsung ellen), csakhogy az meg nem szabadalom.

    A vásárlások meg folynak minden oldalon, csak nem mindegyikről tudsz. Ettől függetlenül igen, a Google nagyobb tényező lesz a jövőben, mint az Apple.
  • TomecK
    #22
    Annyit még hozzátennék, hogy Apple baromira rosszul gondolkodik. Ahelyett, hogy még mindig szabadalmakkal próbálja megkötni a másik kezét (Google), mondjuk tanulhatna a riválisoktól, és fel kell vásárolni minden lehetséges jővőbeli technológiát.

    Google legutolsó bevásárlása pl. a Boston Dynamics volt. (Akik a robotkutyát is készítették). Ha a Google továbbra is így csinálja esélye nincs senki másnak a jövőben. Még a bögréd is Google lesz.
  • TomecK
    #21
    Anno Microsoft aki akkor még kisebb volt mint Apple, képes volt az Apple-al lopott öteletekkel perelni az Apple céget. Ami undorító. Az Apple kb. smemit nem fizetett, ezután MS leállt a trollkodással, és kijött az első használható Winows-al ami az egyedi ötletek miatt volt sikeres.
  • TomecK
    #20
    Szerintem meg te olvass utána. Még Steve Jobs nyilatkozta, hogy: "A Google-al folytatott 'háború', nagyban hasonlít a 20 évvel ezelőtti Microsoftal vívott 'csatáinkra'. Nem kelett volna elkövetnünk azt a hibát, amit akkor a microsoft követett el. Nem kellett volna fogást keresni egy másik cégen csak azért mert potenciális versenytársak. Ez az innováció rovására megy. Akkor a Microsoftéra, most a miénkre.

    Ekkor ő az akkor éppen aktuális Szabadalom Tollkordásról beszélt. Egyszerűen, próbáltak gyorsan eltüntetni pár riválist. Hát, nem jött be.
  • M2 #19
    "az Apple kezdte a Trollkodást a szabadalmak körül"

    Ennek azért olvass utána... :-)
  • M2 #18
    Folyamatosan adja be mindenki a szabadalmait, mert egy kijelző nem úgy születik ám, hogy hopp megvan! Mindenki hozzáteszi a saját fejlesztéseit, azt levédeti és amikor összeáll a végső termék, fizetik szépen egymásnak a díjakat, az szerint, hogy kinek hány szabadalma épült be a végső, sorozatban gyártott termékbe.

    Semmi nem történt, csak látszik, hogy Apple-nél vannak ilyen irányú fejlesztések. Ennyi.
  • Vol Jin
    #17
    A Samsung meg az LG gyárt is kijelzőket, és az LF-nek konkrétan kapható egy ilyen modelljük is. Az apple meg se kijelzőt nem gyárt, se ilyen terméke sincs még, de már levédjegyezteti azt, amit más már gyárt. Te tényleg ilyen idióta vagy? Mielőtt le apple hatereznél, ismét elmondom, ha két céges telefon közül lehetne választani, egy IP5S és egy Galaxy S4, akkor az iphonet választanám. Csakhogy ettől én még nem hüjültem meg. Nekem ettől még nem fordul ki az erkölcsi értékrendem, és ettől még objektíven tudok ítélni. Nem én vagyok apple hater, hanem te vagy apple lover.
  • TomecK
    #16
    Mivel az Apple kezdte a Trollkodást a szabadalmak körül, ezért igen úgy gondolom jogos szidni őket.

    Jéé, most hogy így leírtam, rájöttem, hogy Az Apple első saját ötlete, hogy pereljünk szarrá mindenkit mert mi leszabadalmaztattuk a téglalapot. (Ez persze csak poén, mint már mondtam nem vagyok Apple hater, de szeretem kritizálni az összes gyártót a szemétségekért.)

    Bárcsak neked lenne igazad, és ne legyen ebből sosem szabadalmi per.
  • narumon
    #15
    Szokásos rizsa... Amikor az LG adta be az nem zavart senkit, amikor a Samsung az sem zavart senkit, most lehet flamelni amikor az apple neve felmerült...
  • Vol Jin
    #14
    Elvileg egy szabadalmi bejegyzés támadható, ha bizonyítható, hogy más már előtte alkalmazta.
  • TomecK
    #13
    Azt nem tudom, arra még nem halottam esetet. Biztos előfordult már.

    "A többi cégnek meg le kéne védenie a világ többi országában, de mindben, aztán mehet az Apple a búsba, árulhatná ámerikába a telefonját."

    Ezzel csak az a baj, hogy sem Korea sem Japán nincs annyira oda az almáért, hogy ez annyira nagy probléma legyen. Viszont, Amerika komoly piac a Keleti gyártóknak. Nagyon, komoly piac.

    Én sem utálom az almát, gyakorlatilag semleges vagyok mindenki felé. Csak már nagyon gyűlölöm a szabadalom trollkodást, amikor csak azért szabadalmaztatnak, hogy majd jól pereljenek mindenkit szarrá.
  • Zsoltee_a_bator
    #12
    fej vagy iras
  • Sippie
    #11
    és ha semleges országnál adják be, akkor hogyan döntenek? Mondjuk egy magyar, és osztrák usában?
  • passatgt
    #10
    igen, a technológia lett csak levédve, de nem a kjelző, hanem az érintőképernyő része:

    "A method of forming a curved touch surface"
  • speed2006
    #9
    Nem hinném, hogy jelenleg olyan sok féle megoldás lenne. A többi cégnek meg le kéne védenie a világ többi országában, de mindben, aztán mehet az Apple a búsba, Árúlhatná ámerikába a telefonját.
  • Shiwo
    #8
    én se vagyok almás, de nem lehetséges, hogy félreértelmezitek a dolgot ? nem a hajlékony kijelzőt védte le, hanem a technológiát, amivel elérik, hogy hajlítható legyen.. lehet az LG-nek meg a Samu-nak más elven hajlítható a képernyő (és itt nem a fizikai behatásra kell gondolni, hanem a technológiai részletekre, hogy a kijelző attól még továbbra is működő képes és nem törik el)

    bár lehet igazatok van, és az apple megint csak szívatja a konkurenciát..
  • Papichulo
    #7
    Szerintem nem egy nagyobb telefonhoz fogjak hasznalni, hanem a wearable computing teruleten... mondjuk a regota pletykalt orahoz.
  • TSL16b
    #5
    "elkerülve az esetleges jövőbeni problémákat"

    Például azt a problémát, hogy más gyártók gyártanak ilyet, és nem átallják árulni Amerikában. Gondolom, az öngyógyító hátlap szabadalma is be van már adva (vagy már meg is kapták), csak durva lett volna egyszerre kihirdetni a hajlított kijelzővel.
  • TomecK
    #4
    Ezzel, csak az a baj, hogy ez nem így működik a való világban, lehet, hogy az álomvilágotokban igen.

    Az Apple azért tudta levédetni az AMERIKAI szabadalmi hivatalánál mert egy AMERIKAI cég, és elsőbbséget élvez, az LG-vel vagy a Samusng-al szemben. Ez a mai bürokratikus világban így megy.(Ha pl. bead egy magyar és egy osztrák ember ugyanazon a napon ugyanarról a technológiáról egy szabadalmat a magyar szabadalmi hivatalnak, a magyar feltalálóé lesz a szabadalom) Érdemes megfigyelni, hogy a Japán,Svéd,Kóreai autógyártók szabadalmait pl. miért tudta a FORD bejegyeztetni Amerikában jóval előbb, mint maga a valós feltaláló.

    Tehát még1x-er csak nektek: Az apple nem azért fasz mert használja a technológiát, az teljesen rendjén van, hogy mindenki a legjobbra törekszik, ez a szabad verseny. De az, hogy szabadalmaztat egy technológiát, amit ő még nem is használ, de más gyártónak már léteznek is ilyen készülékei, na ez undorító. Aztán szépen beperli majd az összes gyártót, Amerikából meg ki lesz tiltva a Samsung, LG meg a többi keleti gyártó ívelt telefonja.

    "Ez most olyan hogy, ha a többi vállalatnak nem volt annyi esze, hogy levédje, akkor így jártak."

    Ja biztos nem is gondoltak szabadalmaztatni, manapság senki se csinál olyat ááááá.


  • MerlinW
    #3
    Ez most olyan hogy, ha a többi vállalatnak nem volt annyi esze, hogy levédje, akkor így jártak. Főleg úgy, hogy már van a piacon hajított képernyőjű telefon, az LG által.
  • Dynamic
    #2
    Épp annyira "lopja" az Apple az ötleteket, mint az Appletől a többiek. A "lopást" meg amúgy sem értem miért kell degradálóan emlegetni. Nyilván minden cég próbál innovatív lenni, új dolgot kitalálni, ami jó, mert születik rengeteg ötlet. Ami tetszik a népnek, azt meg nyilván beépíti a következő készülékbe. Így van ez az autónál vagy porszívónál is. Vagy szerinted az lenne rendjén, ha csak abban az autóban lenne tolatóradar amelyiknél kitalálták?
    Azt meg ugye nem gondolod komolyan, hogy az Apple emlékezet törléssel is foglalkozik, és azokat a híreket amiket eddig olvastunk hajlított kijelzővel kapcsolatban, arra már nem fogunk emlékezni.
  • TomecK
    #1
    Megint lopja az alma az ötletek ? A végén úgyis mindenki arra emléxik majd, hogy pedig biztos az alma volt az első ebben is. Hiszen ők szabadalmaztatták !