Berta Sándor

Elop kiesett a vezérigazgatói pozícióért zajló versenyből

Úgy tűnik, hogy Stephen Elop már nincs komolyan versenyben a redmondi konszern vezérigazgatói pozíciójáért. A menedzsment két jelöltre összpontosítja a figyelmet.

Steve Ballmer néhány hónapon belül visszavonul a Microsoft éléről, ezzel párhuzamosan egyre erősebben folytatódik a megfelelő utód kiválasztása. A legújabb fejleményekről a Bloomberg gazdasági portál számolt be. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az új vezérigazgatót két jelölt közül választják ki: Alan Mulally, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója vagy Satya Nadella, a Microsoft Cloud- és Enterprise-részlegének első embere lehet a végső befutó. Az első számú célpont Mulally, akinek nemrég már felmerült a neve átmeneti vezérigazgatóként. Tony Bates és Stephen Elop ugyan hivatalosan még mindig versenyben vannak, de egyre valószínűtlenebb, hogy kettőjük közül kerül ki a Microsoft leendő első embere.

Az új vezérigazgatóról döntő bizottság november 18-án is összeült. Bill Gates elmondta, hogy nagyon sok jelölttel találkoztak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor születik meg a végső döntés, de a leendő vezetőnek bonyolult szerepet kell betöltenie. Frank Shaw, a Microsoft szóvivője semmilyen értesülést sem akart megerősíteni vagy cáfolni, míg Jay Cooney, a Ford szóvivője annyit közölt: nem történt változás november óta és Alan Mulally teljesen a társaság One Ford tervére koncentrál. Spekulációkkal pedig nem hajlandók foglalkozni. A döntés a cég szándéka szerint még az idén megszületik, de sokkal reálisabb, hogy az új vezérigazgatót majd csak a jövő év elején mutatják be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #2
    S.Trojan.Elop remekül megtette amire kérték, ahogy te is leírtad, tökéletes báb karakter. De szerintem nem ezért esett ki a versenyből, hanem azért, mert közfelháborodás lett volna, ha ő lesz az új Mr. MS. Túl nagy kockázat lett volna a "nokiás múltja", ami sanszos hogy a részvények mélyrepülését okozza, ami minden, csak nem jó, főleg egy MS méretű multinál.
  • sola #1
    A mór megtette dolgát, a mór mehet.

    Arra jó volt, az Elop, hogy lerombolja a céget, amit meg akart szerezni a Microsoft fillérekért (Nokia), de az M$-t már nem akarják rábízni. Rombolni könnyű, építeni nehéz és hát Elop pajtás azért az utóbbiban nem tudott még eredményeket felmutatni. Engem már az is meglep, hogy a neve egyáltalán komolyan szóba került.