SG.hu

TFT kijelzős sütőket vezet be az Electrolux

Az Electrolux két új, TFT kijelzős beépíthető sütőt (pyrolitikus és kombi gőzsütő) vezet be a magyar piacra. Az új, érintőképernyős, TFT-s kezelőpanelek azt a célt szolgálják, hogy a fogyasztók magabiztosan tudják használni készüléküket. A cég közleménye szerint a 4,2"-os, színes kezelőfelületen lehet lapozni, görgetni vagy néhány érintéssel akár egy egész e-szakácskönyvet elő lehet hívni. A két új modell közül az egyikben (a gőzsütőben) ráadásul sous-vide program is van.

Az elmúlt néhány évben elterjedt tabletek és okostelefonok sikerének egyik titka kétségtelenül az intuitív érintőkijelzős vezérlés. A magától értetődő, egyszerű kezelőfelületnek köszönhetően, már maga a készülékek használata is élmény. A könnyen kezelhető vezérlőpanelt nem csak a szórakoztató elektronikai és telekommunikációs eszközöknél értékelik a fogyasztók, ez derült ki az Electrolux 2013 júniusában készült felméréséből. A vállalat azt vizsgálta, mit várnak el a vásárlók a beépíthető sütők kezelőfelületétől. A válaszok alapján a vezérlőpanel legyen egyszerűen és gyorsan kezelhető, s ezek mellett fontos szempont a szép, igényes, modern, high-tech dizájn is. A funkciók legyenek egyértelműek, ne kelljen megfejteni őket. Az Electrolux Inspiration termékcsalád két új beépíthető sütőjének kijelzője ezekre a fogyasztói igényekre ad választ.


A cég szerint a 4,2"-os TFT kijelzőn keresztül éppen annyira egyszerűen lehet programozni a készülékeket, mint egy okostelefont. A nagy színes képek és a magyar nyelven is elérhető menürendszer miatt pillanatok alatt áttekinthető és magától értetődő a sütők kezelése. Egy gombnyomással előhívható az e-szakácskönyv, mely tartalmazza a hozzávalók listáját és az elkészítés módját. Aki saját receptjeit akarja elkészíteni, az használhatja a quick start funkciót. Csak ki kell választani a menüből az ételt, a sütő pedig javaslatot tesz a sütőprogramra, a hőmérsékletre és a sütés idejére. Ezeket a sütőket valóban arra tervezték, hogy a fogyasztók a lehető legkevesebb idő és energiaráfordítással a lehető legfinomabb ételeket készíthessék el otthon, saját konyhájukban.

Az ínyencek érdeklődésére egészen biztosan számot tart majd a sous-vide programmal is rendelkező kombi gőzsütő (a vákumozó nem része a készüléknek). Háztartási sütőkben nagyon ritka a sous-vide program, mert hihetetlenül pontos, precíz hőfokszabályozást igényel. Szuvidolás (vákuum alatt történő sütés) közben órákon keresztül azonos hőmérsékletet (fokra pontosan) kell fenntartania a készüléknek a sütőtérben. Ezt a technológiát az Electrolux is sokáig csak az éttermi konyhák professzionális gépeiben használta, most azonban elérhetővé tette egy háztartási sütőben is. Akik sokat használják sütőjüket, de nem szeretnek túl sok időt tölteni takarítással, azok értékelni fogják a pyrolitikus sütőt. Ez a modell nem csak a programozást és a sütést teszi élményszerűvé, de ki is tisztítja magát. A készülék jelzi, mikor kell kitakarítani. A tisztító program elindítása után, 480 fokra felforrósítja a sütőteret és hamuvá éget minden szennyeződést. Amikor a sütő kihűlt, az alján összegyűlt finom hamut egy nedves szivaccsal ki lehet törölni.


Az Electrolux pyrolitikus sütő (EOC5956AAX) 249 900 forint, a Sous-vide programmal is rendelkező kombi gőzsütő pedig 299 000 forint ajánlott fogyasztói áron megvásárolható a műszaki szakkereskedésekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!