Berta Sándor

Felvásárolta a Xbox Kinect szenzor gyártóját az Apple

Egy eddig a Microsoft partnerének számító izraeli céget, a PrimeSense-t vette meg az Apple. A cég eddigi legfontosabb projektje a Xbox 360 konzol Kinect-szenzorának megalkotása volt.

A PrimeSense kifejezetten 3D szenzortechnológiák fejlesztésére specializálta magát. Az új Kinect 2 érzékelőt, amelyet már az Xbox One készülékkel szállítanak ki, a Microsoft már a cég bevonása nélkül építette meg. A PrimeSense egyik szóvivője közölte, hogy a tengerentúli társasággal való szakítás után arra összpontosítottak, hogy egy virágzó vállalatot hozzanak létre, amely 3D méréssel és mobil eszközök természetes interakcióival, valamint interaktív nappalik létrehozásával foglalkozik. Az Apple 345 millió dollárért vásárolta meg a PrimeSense-t és az így megszerzett technológiát alighanem a termékeiben lévő gesztusvezérlés javítására használhatja majd fel. Az izraeli fél csupán annyit mondott: "Nem kommentáljuk, hogy a partnereink, az ügyfeleink és a potenciális ügyfeleink mit csinálnak, s az új vagy újra felbukkant pletykákkal kapcsolatban sem nyilatkozunk."


Ez már a második izraeli cég, ami az Apple tulajdonába került. Tavaly januárban az amerikai konszern megerősítette, hogy felvásárolta az Anobit nevű vállalatot, amely a flashmemória-piac egyik meghatározó szereplője. Az Anobit olyan technológiát fejlesztett ki, amely meghosszabbíthatja az SSD-meghajtók élettartamát. A kifizetett összeg elérte a 350-400 millió dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!