Berta Sándor

A Google figyelmét is felkeltette a Snapchat

A fotóalkalmazást fejlesztő cég az elmúlt napokban a címoldalakra került, miután társalapítója és vezetője, Ivan Spiegel visszautasította a Facebook 3 milliárd dolláros ajánlatát. A vállalkozásra a Google is felfigyelt.


Csak néhány másodpercig láthatók az elküldött fotók
Spiegel alig utasította el Mark Zuckerberg felvásárlási ajánlatát, máris egy újabb vevő jelentkezett, a Google ugyanis egymilliárd dollárral megtoldotta a Facebook által kínált összeget. Erről számolt be Twitter-üzenetében Om Malik, a GigaOm alapítója. Ezután a Valleywag magazin arról írt, hogy az információ nem téves, sőt, további részleteket is közölt. Az már korábban ismertté vált, hogy a kínai Tencent Holdings 3-4 milliárd dollárra becsülte a Snapchat értékét. Spiegel azonban úgy gondolta, hogy még több pénzre is szert tehet, ezért a Facebookhoz fordult és azt sugallta, hogy el akarja adni a vállalatot. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a Google menedzsmentjét is megkereste, miután kiderült, hogy a Tencent érdeklődésére az amerikai vállalat is felfigyelt.

A Facebook 3 milliárd dolláros ajánlatát azzal utasította vissza, hogy 2014-ig várna és előbb szeretné megnövelni a felhasználók számát, mert így még több pénzt kérhet a platformért. Eközben azonban tudni szerette volna, hogy mennyit pénzt kaphat a Google vezetőitől. Kiderült, hogy Sergey Brinék készek voltak rálicitálni a Facebook ajánlatára, vagyis úgy tűnik, hogy a halogató stratégiáját siker koronázhatja. Spiegel egyébként abból indult ki, hogy a téli hónapokban az online szolgáltatásokat használók száma általában nő. A célja az, hogy a napi 350 millió helyett több mint 400 millió képet továbbítsanak az emberek a platform segítségével. Amennyiben ezt elérné, azzal sikerülne túlszárnyalnia a Facebookra naponta feltöltött fényképek számát, ez pedig jelentős siker lenne és lehetővé tenné, hogy még több pénzt kérhessen a tulajdonjogokért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • SASI #8
  Ő arra gondolt hogy a Google mennyit kaszál a reklámhirdetésekből a Youtube-on keresztül nem pedig arra hogy a feltöltőknek mennyit fizet ki a Youtube.
 • Cat #7
  A YouTube ezer megnézés után fizet 5 amerikai centet.
 • Tauri #6
  Én anno a Youtubra gondoltam ezt...non profit az egész és rengeteg szerver tárolokapacitas stb...
  Mára meg nem lehet megnézni semmit reklám nélkül.
  Van egy-jét videó ami hónapok alatt 300 millós nézőszáma volt, ha csak 1 Ft ot számolunk a reklámok után / nézés..és 1 videórol beszéltem
 • SASI #5
  Nyilván ti jobban tudjátok mint a Google vezetői akik immáron több éve egy több száz milliárd dollárt érő céget vezetnek. Aha...oké.
 • Vol Jin #4
  A cég értéke egy használt,. de megkímélt állapotú városi kisautó ára lehet.

  3 milliárd dollárt? Mi ennek az üzleti modellje? Fenntartani egy rakás szervert, hogy a tini picsák küldözgessék a puncijukat a köépiskolai footbalcsapat tagjainak? Hol lesz ebből bevétel?
 • heist #3
  Hogy ennek mi a büdös értelme van?

  Maximum a punci meg fütyiküldözgető tiniknél lehet egy ilyen applikáció előnyös.

  Komolyan, amióta az átlagember is használja az informatikát, annyira buta programokkal lehet milliárdokat keresni...
 • dregnarr1 #2
  Pont az a lényege, hogy nem marad adat és nem követ semmi, azért is licitálnak rá a legnagyobb "gyüjtögetők":D
 • zola2000 #1
  Csak nehogy amerikaiak kezére kerüljön ^^