SG.hu

A vállalati biztonsági hibák fele nyilvánosságra kerül

A vállalatok túlnyomó többsége képtelen titokban tartani saját bizalmas adatait érintő biztonsági incidenseit, ugyanis minden második esetben ezek a kényes információk nyilvánosságra kerülnek, az ügyfelek, partnerek vagy a média által.

Egy-egy informatikai biztonsági incidens miatt az információk nyilvánosságra hozatala gyakran elkerülhetetlen, amelyet a legtöbb szervezet olykor nem tud elkerülni. A Kaspersky Lab tanulmánya szerint a vállalatok 44 százaléka kényszerült már arra, hogy adatszivárgás miatt nyilvánosságra hozza az esetet, az érintett ügyfelek számára, míg 34 százalékuknak az üzleti partnereket és 33 százalékuknak a beszállítókat kellett értesíteni az incidensek során, valamint 15 százalékulnak kellett nyilvánosságra hozni az ügy részleteit a média számára.


Az Informatikai incidensek során kiszivárgott adatok százalékos megoszlása

A nagyvállalatok a leggyakrabban azzal kénytelenek szembesülni, hogy a belső informatikai biztonsági incidensek részletei napvilágot látnak az ügyfelek és a média körében. Ezek az incidensek sok esetben súlyos kockázatokat rejtenek magukban, amelyek jelentős pénzügyi károkat, valamint negatív megítélést eredményezhetnek a vállalatok, valamint az ügyfelek számára. Az egyetlen biztonságos módja ezen incidensek elkerülésének, ha a vállalatok védett és megbízható informatikai infrastruktúrát építenek ki, továbbá elengedhetetlen, hogy a vállalat, az alkalmazottait megfelelő képzésben, illetve tájékoztatásban részesítsék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!