MTI

Megduplázódott a térfigyelő kamerák száma a Ferencvárosban

Megduplázódott a térfigyelő kamerák száma a főváros IX. kerületben. A kibővített kamerarendszer átadásán Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt, hogy a kerületben élők a kormányváltáskor elsősorban biztonsággal használható aluljárókat kértek, valamint több rendőrt a közterületekre.

Ennek alapján kezdődött meg a főváros rendőrségeinek átszervezése, és a Ferencvárosban is bevezették az úgynevezett gördülő akciókat. Ez azt jelenti, hogy a Készenléti Rendőrség tagjai megjelennek egy adott területen, bűnelkövetőket, körözött személyeket keresnek és fognak el, majd továbbmennek egy másik területre - magyarázta. A tárcavezető szerint egyértelmű, hogy a közterületi rendőri jelenlét nem lehet folyamatos mindenütt, ezért áttekintették a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének lehetőségeit. "Erősen meglepődött", amikor megtudta, hogy legutóbb 2002-ben helyeztek ki kamerát a Ferencvárosban. Pintér Sándor szólt arról is, hogy a közbiztonság további javításához ezután is szükséges a széles körű összefogás és az állampolgárok segítsége.


Pintér Sándor belügyminiszter, Rimovszki Tamás, a Ferencvárosi Közterület-felügyelet vezetője (b), Vas Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője (b2) és Bácskai János, Ferencváros polgármestere (j)

Bácskai János (Fidesz-KDNP), a Ferencváros polgármestere arról beszélt, hogy az idén három jelentős közbiztonsági intézkedést hoztak a városrészben. Rendőrőrsöt adtak át a József Attila lakótelepen, emellett három körzeti megbízotti irodát nyitottak és már készül a negyedik, most pedig megduplázták a kamerák számát. A polgármester jelezte, a kameráktól a bűncselekmények számának csökkenését várja. Megjegyezte: a rendszernek bizonyítási eljárásoknál is fontos szerepe van, és a tavaszi Thaly Kálmán utcai lövöldözőt ennek segítségével fogták el két és fél óra alatt.


Hivatásos rendőrnyomozók nézik a ferencvárosi térfigyelő kamerarendszer által közvetített képeket

A most átadott 26 térfigyelő kamerával már 54 működik a Ferencvárosban, a kerület 2010 óta mintegy 70 millió forintot költött ezek fejlesztésére és javítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #1
    Inkább Homokbödögén és Bivalybasznádon kellene több kamera!
    SOKKAL több!
    Nomeg több rendőr. Neeeeem, a közlekedésiek azok nem! Hanem jó markos legények, nomeg több jogosítvány nekik a fizikai fenyítésre.
    Amig csak Budapesten nő a kamerák száma, addig semmi jó se várható.