Berta Sándor

Október 22-én jöhet a két új iPad

Az Apple a közelgő karácsonyi időszakra készül, ezért két hét múlva piacra dobhatja új tábláit. Szintén október 22-én érkezhet a Mac OS X operációs rendszer következő verziója és a Mac Pro új változata is.

A hírt a The Wall Street Journal technológiai blogja az All Things Digital szellőztette meg. Az ötödik generációs iPad készülékek közül kiemelkedhet a Retina-kijelzővel érkező iPad mini. Emellett várható egy nagyobb méretű modell is, amely különösen vékony lesz, keskeny kávát, javított kamerát és 64 bites A7-es chipet kaphat. Azt ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy az eszközökbe beépítik-e az új iPhone 5S okostelefonban megtalálható ujjlenyomat-olvasót.

Steve Jobs korábban nem akart 7 hüvelykes tábla PC-t megjelentetni, de Tim Cook már nem ragaszkodott ehhez az elképzeléshez. Nos, a stratégia bejött, ugyanis az első iPad mini keresett lett, bár konkrét eladási adatokat a kaliforniai óriáscég nem hajlandó elárulni. Csupán annyit lehet tudni, hogy az elmúlt negyedévben 14,6 millió iPad készüléket adott el, ami komoly visszaesés a korábbi 17 millió értékesített termékhez képest. Az október 22-i időpont egybeesik mind a Nokia World nevű rendezvénnyel, mind az új Surface 2 tábla PC egyesült államokbeli bemutatójával. Az október 22-i időpontról egyébként először a Current Editorials számolt be szeptember közepén.

A Bloomberg hírügynökség augusztus közepén arról számolt be, hogy az új iPad készülékeket szeptember 10. után mutathatják be. Az Apple számára létfontosságú az új modellek piacra dobása, hiszen a Google már piacra dobta a Nexus 7 új generációját. A másik ok az, hogy a társaság szeretne komoly szeletet kihasítani a karácsonyi eladásokból, felfrissíteni a termékkínálatát, megerősíteni az okostelefon- és táblapiaci pozícióját és erre nagyobb esélye lehet új eszközök segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaRee #1
    nagyon szép fészbukozók