Berta Sándor

Beltéri egységet dob piacra az Amazon

A kereskedőcég több partnerével is tárgyalásokat folytat, hogy elkészítse és minél előbb bemutathassa beltéri egységét, amelynek neve várhatóan Firetube lesz. Kinek az eszközével nézzük a tévén az internetes tartalmakat?

A kiszivárgott hírek alapján az eszköz fő feladata a streaming-videók továbbítása. A terméket még a karácsonyi időszak előtt piacra dobná az Amazon, míg az első kompatibilis alkalmazások már október közepére elkészülhetnek hozzá. A társaság már most is kínál streaming-ajánlatot a Kindle készülékkel rendelkező prémium kategóriás ügyfeleinek, ez az új beltéri egységen keresztül is elérhető lesz. Érdekesség, hogy a vállalat tulajdonában van a Lovefilm online filmkölcsönző platform is, amely szintén kínál streaming-ajánlatot.

Az Amazon az elmúlt hetekben nem csak a szoftverfejlesztőkkel, hanem a kábeltévés szolgáltatókkal is tárgyalásokat folytatott. Az eszközt Cinnamon kódnéven fejlesztik. A 9to5Google nevű blog arról írt, hogy a cég már levédette a Firetube nevet. A mozaikszót a Kindle Fire és a Tube szavak összevonásából hozták létre. Az Amazon a Google példáját követi, hiszen az július végén jelentette be, hogy forradalmasítja a tévézést. Mindkét cég célja az internetes tartalmak elérhetővé tétele a háztartásokban már meglévő nagy képernyős televíziókon. Az USB-kulcsra hasonlító, mindössze 35 dollárba kerülő, Chromecast nevű kütyü segítségével a YouTube és a Netflix videók gyorsan és könnyedén jeleníthetők meg a nagy kijelzőkön. Az HBO GO szolgáltatása hamarosan az eszközön keresztül is elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!