MTI

Napi egy budapesti videó 45 millió forintból

Átlagosan napi egy friss videoanyaggal bővülhet a Budapest Portál, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán jóváhagyja a vonatkozó javaslatot.

A www.budapest.hu oldalt 2011-ben újították meg, hogy szélesítsék a lakossági tájékoztatást; az új formátumban létrehozták a médiatartalmak publikálásának technikai és arculati feltételeit és megkezdték videoanyagok megjelentetését. A portált a Városi Televíziózással Budapest Fejlődéséért Alapítvány eszközökkel és szolgáltatásokkal támogatta, s a továbbiakban is jelentős részt tud vállalni szakembereivel abban, hogy rendszeresen, naprakész médiatartalmak legyenek az oldalon.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes javaslata szerint az idei költségvetésben a videocsatorna nevű feladatra betervezett 45 millió forint az alapítványnak adnák vissza nem térítendő működési támogatásként. Az alapítvány egy 60 négyzetméteres városházi helyiséget is kapna és a feladat ellátásához szükséges mértékben használhatná a Főpolgármesteri Hivatal informatikai rendszereit. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója elmondta: átlagosan napi egy friss videoanyagot töltenek fel a portálra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jackal #2
    Elég jóhiszemű vagy :)
    Vesznek egy közepes kamerát, me webre annyira nem kell profi cucc, meg minek is. Meg vesznek max egy kissebb gagyi videovágó rogit, meg egy átlag gépet/laptopot 150e-ért és mehet a buli... (max bérelnek-szereznek egy kocsit)
    Töredéke kell a munkára munkaerőre, a maradékot meg bizonyára visszadják az adófizetőknek. :)
  • Cat #1
    hüm. Gondolom a 45 millió az fél évre van (ennyi van hátra az évből), de tegyük fel, egy éves költségvetésre gondoltak.

    Legyen három ember, aki csinálja a munkát (vágó, operatőr, meg egy ember aki a kamerába beszél). Fizessük meg őket nagyon jól, hisz szakemberek kellenek, kapjanak 250 nettót. Ennek költsége kb. félmillióba kerül munkáltatói oldalon, azaz másfél millió forint havonta. Ez 12 hónappal felszorozva 18 millió forint. Kapjanak profi kamerát (egymillió), három nagyon erős számítógépet, egyéb a szerkesztéshez szükséges felszerelést, ez legyen kétmillió. Kapjanak egy autót is, hiszen oda kell menni az adott kerületbe, és metróval nem lehet szállítani a drága cuccot. Ez legyen 4 millió. 25 milliónál vagyunk.

    A maradék 20 millió hova kerül?