Szekeres Viktor

Jó kis előzetest érkezett Az éhezők viadala 2-höz

Azt szinte biztosra lehet venni, hogy a rajongóknak be fog jönni Az éhezők viadala: Futótűz előzetese, márpedig ez azt is jelentheti, hogy a film hatalmasat fog tarolni novemberben.

Lehet, hogy még egy ideig a Vasember 3 lesz az év legsikeresebb filmje Amerikában, azonban novemberben bemutatásra kerül odakint és itthon is a trónkövetelő. Természetesen Az éhezők viadala: Futótűzről (The Hunger Games: Catching Fire) van szó, melyet nálunk 21-én, Amerikában pedig 22-én fognak bemutatni, és a San Diegóban megrendezésre került Comic Con bemutatták a sokak által várt regényadaptáció legújabb előzetesét.


A Vasember 3 eddig 407 millió dollár bevételre tett szert Amerikában, s a papírforma szerint ezt Az éhezők viadala második része túl kell, hogy szárnyalja, hiszen tavaly már az első epizód is 408 millió dollárig jutott el odakint. Persze az gyakori, hogy egy film folytatásának bevételei csökkennek az első részhez képest, azonban Az éhezők viadala olyan jó kritikákat és visszajelzéseket kapott a közönség részéről, hogy a papírforma alapján további rajongókat szerzett az elmúlt bő egy évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bari06 #20
    Csak sorolj fel nekem 5 olyan filmet ami könyv adaptáció és olyan jól sikerült, hogy aki olvasta a könyvet bedobta a kandallóba és inkább megvette Blu-Ray-en, ja és lehetőleg ne legyen hosszabb, mint 2 óra. Könyvből filmet készíteni mindig is nagy feladat volt sok, akár fontos dolgot is kihagynak belőle, mert nincs idő rá és nem biztos hogy akarnak kockáztatni egy 3 órás filmmel, aminek már az időtartama elrettenti a nézőket. Nem is beszélve a Hollywood effektről, ha maga a sztori kicsit laposabb a könyvben (alkonyat :P) olyan részeket tesznek bele amik meg se történtek, ezen kívül ott van még a kötelező Happy end és társai. Rengeteg olyan sokak által kedvelt könyv van aminek a filmes változatának folytatása szinte esélytelen (Darren Shan, Eragon). Ha elolvasok egy könyvet azt szívesen látnám a mozi vásznon, hogy más hogy képzeli el és alkotja meg, hogy vajon mennyire egyezik a fantáziavilágunk vagy épp mennyire különbözik.

    Láttunk már nem egy kis költségvetésű filmet az égbe törni (Pl: Gettómilliomos, amit én személy szerint nem bírok, de sokan igen) és láttunk már hatalmasnak ígérkező filmeket a porba hullani (John Carter).
  • balfi7 #19
    "Egyébként, ne jöjjön senki azzal, hogy a regény ismerete nélkül okosabb csöndbe maradni. Válasszuk külön, moziba nem olvasni megyünk. Némi előismeret persze nem árt az ügynek, ám ha egy mozifilm önállóan nem képes megállni a helyét… Mehet a fészkes fenébe."
  • balfi7 #18
    Amúgy meg:

    http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20120326-oldokles-kiskoruaknak-az-ehezok-viadala-kritika-jennifer-lawrence-josh.html

    http://filmtrailer.hu/film/az-ehezok-viadala-kritika-2/
  • balfi7 #17
    Azért mert a regény tetszett. Azon regények közé tartozik, amik miatt a mai tizenévesen olvasnak legalább. De a hatásmechanizmusa...
  • balfi7 #16
    A kivitelés akkor is silány és igénytelen.
    A "mű" pontosan beleillik abba a trendbe ami a mai tizenévesen manipulálásának fő iránya.
  • Bari06 #15
    Én miután megnéztem a filmet egyrészt belezúgtam Jenniferbe :P, másrészt elolvastam, mind a három könyvet (ez nálam nagy szó, már mint az olvasás) azóta már vagy 40x megnéztem a filmet és nem érzem, hogy sokkal rosszabb lenne, mint a könyv sőt, mint film is meg állja a helyét. Sztem a szereplők hatalmasak Woody Harrelson-t (Haymitch) a Zombieland óta bírom, Josh Hutcherson (Peeta) meg már 13 évesen nagyot alakított a Zathurában. Szóval a film/könyv sértegetéséért előszeretettel harapok. "És még valami" hogy a bús p*csába jön ide a Mátrix, most komolyan, teljesen más műfaj, ne hasonlítsuk már össze a hupikék törpikéket a Gyűrűk urával, köszönöm.
  • zetortraktor #14
    Ha elmúltál 40 és azt tartod magadról, hogy a minőségi dolgokat becsülöd, akkor vajon miért néztél meg egy ifjúsági regényből készült filmet? Ennyire erősen hatnak rád a reklámok? Vagy az ilyenkor szokásos kifogás miatt, miszerint valakivel meg _kellett_ nézned?

    Igazából mindegy, mert ahogy írtam, bizonyára van, akinek az alacsony iq jön le.
  • zetortraktor #13
    Lehet, hogy te csak annyit értettél belőle, amit az alacsony iq-jú barbárok vagy a 10 évesek értenének, ezért ajánlod nekik. Hmm, ez benne van. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni.

    (De a logikát nem értem, hogy miért annak alacsony az iq-ja, aki megérti, hogy miről szól a film. És miért az szereti a minőségi dolgokat, aki lazán le alacsony iq-z embereket pusztán azért, mert tetszik neki valami? Ez nem vall túl magas iq-ra. És 40 fölött így gondolkodni..., uhh. Sok tizenéves ennél intelligensebb.)
  • balfi7 #12
    Bizonyára, ugyanannak a célcsoportnak készült... :-)
  • balfi7 #11
    Bár lehet az a baj, hogy elmúltam már 40 és a minőségi dolgokat becsülöm.