20
-
Bari06 #20 Csak sorolj fel nekem 5 olyan filmet ami könyv adaptáció és olyan jól sikerült, hogy aki olvasta a könyvet bedobta a kandallóba és inkább megvette Blu-Ray-en, ja és lehetőleg ne legyen hosszabb, mint 2 óra. Könyvből filmet készíteni mindig is nagy feladat volt sok, akár fontos dolgot is kihagynak belőle, mert nincs idő rá és nem biztos hogy akarnak kockáztatni egy 3 órás filmmel, aminek már az időtartama elrettenti a nézőket. Nem is beszélve a Hollywood effektről, ha maga a sztori kicsit laposabb a könyvben (alkonyat :P) olyan részeket tesznek bele amik meg se történtek, ezen kívül ott van még a kötelező Happy end és társai. Rengeteg olyan sokak által kedvelt könyv van aminek a filmes változatának folytatása szinte esélytelen (Darren Shan, Eragon). Ha elolvasok egy könyvet azt szívesen látnám a mozi vásznon, hogy más hogy képzeli el és alkotja meg, hogy vajon mennyire egyezik a fantáziavilágunk vagy épp mennyire különbözik.
Láttunk már nem egy kis költségvetésű filmet az égbe törni (Pl: Gettómilliomos, amit én személy szerint nem bírok, de sokan igen) és láttunk már hatalmasnak ígérkező filmeket a porba hullani (John Carter). -
balfi7 #19 "Egyébként, ne jöjjön senki azzal, hogy a regény ismerete nélkül okosabb csöndbe maradni. Válasszuk külön, moziba nem olvasni megyünk. Némi előismeret persze nem árt az ügynek, ám ha egy mozifilm önállóan nem képes megállni a helyét… Mehet a fészkes fenébe." -
balfi7 #18 Amúgy meg:
http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20120326-oldokles-kiskoruaknak-az-ehezok-viadala-kritika-jennifer-lawrence-josh.html
http://filmtrailer.hu/film/az-ehezok-viadala-kritika-2/ -
balfi7 #17 Azért mert a regény tetszett. Azon regények közé tartozik, amik miatt a mai tizenévesen olvasnak legalább. De a hatásmechanizmusa... -
balfi7 #16 A kivitelés akkor is silány és igénytelen.
A "mű" pontosan beleillik abba a trendbe ami a mai tizenévesen manipulálásának fő iránya. -
Bari06 #15 Én miután megnéztem a filmet egyrészt belezúgtam Jenniferbe :P, másrészt elolvastam, mind a három könyvet (ez nálam nagy szó, már mint az olvasás) azóta már vagy 40x megnéztem a filmet és nem érzem, hogy sokkal rosszabb lenne, mint a könyv sőt, mint film is meg állja a helyét. Sztem a szereplők hatalmasak Woody Harrelson-t (Haymitch) a Zombieland óta bírom, Josh Hutcherson (Peeta) meg már 13 évesen nagyot alakított a Zathurában. Szóval a film/könyv sértegetéséért előszeretettel harapok. "És még valami" hogy a bús p*csába jön ide a Mátrix, most komolyan, teljesen más műfaj, ne hasonlítsuk már össze a hupikék törpikéket a Gyűrűk urával, köszönöm. -
zetortraktor #14 Ha elmúltál 40 és azt tartod magadról, hogy a minőségi dolgokat becsülöd, akkor vajon miért néztél meg egy ifjúsági regényből készült filmet? Ennyire erősen hatnak rád a reklámok? Vagy az ilyenkor szokásos kifogás miatt, miszerint valakivel meg _kellett_ nézned?
Igazából mindegy, mert ahogy írtam, bizonyára van, akinek az alacsony iq jön le. -
zetortraktor #13 Lehet, hogy te csak annyit értettél belőle, amit az alacsony iq-jú barbárok vagy a 10 évesek értenének, ezért ajánlod nekik. Hmm, ez benne van. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni.
(De a logikát nem értem, hogy miért annak alacsony az iq-ja, aki megérti, hogy miről szól a film. És miért az szereti a minőségi dolgokat, aki lazán le alacsony iq-z embereket pusztán azért, mert tetszik neki valami? Ez nem vall túl magas iq-ra. És 40 fölött így gondolkodni..., uhh. Sok tizenéves ennél intelligensebb.) -
balfi7 #12 Bizonyára, ugyanannak a célcsoportnak készült... :-) -
balfi7 #11 Bár lehet az a baj, hogy elmúltam már 40 és a minőségi dolgokat becsülöm. -
balfi7 #10 Akkor is eszméletlen műanyag marhaság az alacsony iq barbároknak.
-
kalapos01 #9 Neked nem jött be az Alkonyat? Mi nem tetszett benne? -
#8 persze, nálam az a beugró kategória....
gyk: ne sértegess. :D -
Meridian #7 Tippelek: a Twillight sorozat is tetszett neked. Ugye? -
Meridian #6 Nem azért, de az első film elég gyengére sikerült... a sztori sokkal jobb volt, de maga a film kivitelezése, forgatókönyve ótvar szar volt, ráadásul a színészek sem remekeltek benne... szvsz. Potenciál van a történetben, úgyhogy megnézem a második részt is, de tartok tőle, ha az elsőt elkúrták, akkor a második is egy elkúrt nyáltenger lesz csupán.
de hogy érthetőbb legyek:
Hol van ez a mátrix 1-hez képest? A béka segge alatt! -
zetortraktor #5 Szerinted ezt felfogta? Azt a részét értette meg belőle, ami a 10 éveseknek élvezhető. (Bár nem tudom, hogy a sok gyilkolászást miért nekik ajánlja.) -
#4 ember te mit néztél? nagyon jó volt az első része! és simán jöhetnek a folytatások is! -
#3 A francokat, jó volt az első rész, egy komoly társadalmi probléma volt az alapja és kell a 2. rész! -
balfi7 #2 Minek ide 2. rész ???
Az 1. is kizárólag 10 éven aluliaknak élvezhető TV film BBB... kategóriás színvonal mind tartalomban, mind kivitelezésben. -
portable2 #1 Váróóós