Szekeres Viktor

Két új sorozatcsatorna indul

Lőttek a magyar scifi-csatornának és a krimik rajongói is szomorkodhatnak, de cserébe két új adón kapunk napi 20-24 órában tévésorozatokat.

Szoktad nézni az AXN-t?
  • Rendszeresen odakapcsolok.
  • Csak 1-2 sorozatot nézek róla.
  • Néhanapján esetleg.
  • Soha.
Ha az AXN-közeli Animaxot nem számítjuk, akkor ma három AXN-csatorna létezik Magyarországon. A fő AXN, az AXN SCIFI és az AXN Crime. Mindegyik csatorna tévésorozatokra szakosodott, azonban, aki követte az utóbbi kettő sorsát az elmúlt években, az észrevehette, hogy igencsak mostohagyerek státuszba kerültek. Két éve ugyan kaptak új arculatot és olykor még premierrel is szolgáltak a nézőknek, azonban a csatornák kommunikációja a nullával egyezett meg. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy az AXN SCIFI délelőttönként Teleshopot és anime-sorozatokat adott - ezzel párhuzamosan pedig az Animax is elkezdett scifiket és valóságshow-kat sugározni.

Klikk ide!

Nem meglepő tehát, hogy a háttérbe szorult két csatornáját teljesen átalakítja az AXN, illetve a tulajdonos, a Sony Pictures Television (SPT) Networks. A SCIFI és a Crime helyére a Fekete és a Fehér, azaz az AXN Black és az AXN White fog belépni. Igaz, a más régiókban már létező AXN-csatornákat nevükről nem lehet olyan egyszerűen beazonosítani, mint eddig, de az AXN valószínűleg abban reménykedik, hogy idővel mindkettő elnyer egyfajta egységes arculatot és kialakítja a maga közönségét. A két új tévécsatorna októbertől lesz érhető hazánkban, és ezzel egy időben Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Csehországban és Szlovákiában is megkezdi sugárzását.

Az AXN White inspiráló, erős karaktereket bemutató amerikai és európai sorozatokat, valamint filmeket sugároz majd. Főműsoridőben lesz látható a FEM3-ról és a TV2-ről már ismert Jennifer Love Hewittos Az ügyféllista (The Client List) című sorozat, valamint a Grand Hotel című spanyol széria. A kora délutáni műsorsávban pedig többek közt a Life Lines című új sorozat, valamint a már több évaddal sikeresen futó More Than Anything és a Heartland.

Klikk ide!

Az AXN Black kiemelt műsorkínálata tévésorozatok, reality és dokureality műfajokba sorolható szériák kombinációjából áll majd, melyek történeteiben a csatorna közleménye szerint a hősök, valamint a hősies cselekedetek dominálnak. Az AXN Black sorozatai között szerepelni fog a Spartacus, a Primeval New World című kanadai scifi, a Luc Besson nevével fémjelzett No Limit című francia széria, valamint az AXN-ről már ismert és nagyon jó A törvény embere (Justified). A reality és dokureality műfajokban az AXN Black mutatja be elsőként a Duck Commandert és a The Rock műsorvezetésével készült The Herót, valamint az olajfúrós Fekete aranyat (Black Gold) is

A scifi- és krimirajongóknak sem kell annyira szomorkodniuk, hiszen az új csatornák a kibővített műsorkínálat mellett megtartják a két tematikus adó legjobb sci-fi és krimi műfajú sorozatait, így tehát az is lehet mondani, hogy nem fog változni sok minden, csak az új név mellett pár új sorozatot is kap a mostani két AXN-adó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #8
    Gondolom meg az eletben nem hallottal az internetrol vagy -hogy maradjunk a rendes tvcsatornknal- ismetlesrol, dvd, hdd es egyeb musorrogzito berendezeskrol....
    " Nem a tévé dönti el, hogy mikor nézed."

    Mar vagy 50 eve..neked csak most esett le? (az 1. kereskedelmi, nagykozonsegnek szant videofelvevo 1963-ban jelent meg)
  • MsUser #7
    Na ezt elcseszik de nagyon!
    Ha elpártol az a pár Sci-Fi kedvelő, ezekre a kilátásokra a nyugdijjas mamik ugranak majd.
    De reménykedjünk hogy nem lesz mind a kettő teleshop csatorna, brazil és keleti sorozatokkal megfűszerezve.
  • Atisz #6
    Örülhetnek a vénasszonyok :)
  • cylonflatus #5
    Én most készültem lemondani, kicsit bizonytalan voltam (mert hát mégis egy sci-fi csatorna, amiből nincs plusz két tucat), de ezután biztos le fogom. Ha jobban belegondolok a Viasat6-on több sci-fit nézek... meg amúgy is, a sorozataimat a netről szerzem be (frissen). Azért jó érzés néha belefutni elalvás előtt a tvben egy ismerős, kedvenc showba, bár igaz akkor meg a szinkron akaszt ki néha.
  • CybeRick #4
    AXN Scifi-t a sok agyhalott teleshop miatt mondtam le kb. fél éve. Azért sajnálom kicsit :(
  • dregnarr1 #3
    Talán Black-re érkezik majd hangalámondásos The Amazing Race? Mióta várom már, hogy végre családnak is bemutathassam!
  • zetortraktor #2
    Ha itthon millió és egy csatorna van, akkor odakint kétmillió. Vagyis bőven van alapanyag, amit lehet adni. Meg egyébként is, egyrészt itt lesz mindenféle nem amerikai sorozat is, másrészt mi a frászért lenne felesleges az, ha egy sorozatot nem csak péntek 20.00-kor lehet megnézni, hanem még vagy tíz másik időpontban is. Ez a legjobb. Nem a tévé dönti el, hogy mikor nézed.
  • zola2000 #1
    " ezzel párhuzamosan
    pedig az Animax is elkezdett scifiket és
    valóságshow-kat sugározni."

    Egyébként felesleges, már millió és egy csatorna ad amerikai sorozatokat, talán egy ázsiai film, sorozat, és zenei csatornára lenne szükség ... esetleg az animaxot kellene kibővíteni valami "keleti szél tv" vagy hasonlóvá, annyi műfajt összegyúrva egy csatornába talán elbírna a magyar piac.