Szekeres Viktor

Ősszel indul itthon az AXN White és az AXN Black csatorna

Úgy tűnik, hogy az AXN-nek annyira nem jött be a tematikus bűnügyi és a scificsatorna, így ősztől megszünteti az AXN Crime-ot és az AXN Sci-fit. Helyettük elindul a Black és a White.

A DTV News értesülései szerint, melyek hivatalosan meg nem erősített iparági forrásokra alapulnak, október elsejétől az AXN Crime csatorna AXN White, míg az AXN Sci-Fi csatorna AXN Black néven lesz elérhető. Ráadásul nem csak a csatornák neve változik, hanem az általános AXN-es képarány is, mely ősztől 16:9-es szélesvásznúra vált WSS kapcsolójellel. A képarány-váltásra délelőtt 10 órakor kerül majd sor, melyet ezt megelőzően, szeptember 26-án, egy órás időtartamban már tesztelni fognak.

Az AXN minden bizonnyal tematikussá kívánja tenni az AXN White-ot és az AXN Black-et, de szinte biztos, hogy nem a krimi és a scifi lesz a fő téma, hiszen az láthatóan nem vált be. A váltás senkit sem érhet meglepetésként, hiszen az AXN Crime jóformán évek óta megtűrt csatorna az AXN portfoliójában, de a scifi csatornára sem jutott sok újdonság az elmúlt évben, s már jó ideje nem csak scifiket ad, hanem más sorozatokat, sőt, animéket is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ZeGa #2
  Valaki felvilágosítana ezzel a mondatrésszel kapcsolatban?
  „...mely ősztől 16:9-es szélesvásznúra vált WSS kapcsolójellel.”
 • Lengabor #1
  Pont a múltkor néztem meg a portugál Black és White kínálatát.
  Azért nehéz megmondani, hogy nálunk mi lesz, mert a mi programstruktúránk eltérő, mint mondjuk a portugáloké, ahol az AXN White-on olyan sorozatok mennek, mint az Agymenők, Balfékek, Született szinglik, Franklin és Bash, A pletykafészek, Trinity kórház, Négy férfi, egy eset, Las Vegas, A médium, Melissa és Joey, Kasszasiker, Városfejlesztési osztály stb.
  AXN Black: Vámpírnaplók, Borgiák, Odaát, Chuck, Luther, Sherlock, Veronica Mars, Wallander stb.
  Nálunk meg tök máshogy vannak elosztva a sorozatok. Hiába, az AXN esetén ahány piac (ország), annyiféle műsor. A német AXN-en pl. a Totál szívás is megy.
  Én inkább az AXN Spin-t várom, már ha lesz, hátha a mostani formájában minősíthetetlen Animax helyett valami jobb csatornát csinálnak.
  " sőt, animéket is" - ja, amire még él a vetítési jog és leadhatják ötvenedszerre is :D