Szekeres Viktor

Szavak nincsenek - A hobbit 2 első plakátja

Gyönyörű, azonnal a szoba falára kívánkozó plakát érkezett Peter Jackson második Hobbit-filmjéhez, a Smaug pusztaságához, melynek premierjéig már csak fél évet kell várnunk.

A plakát szerint Amerikában december 13-án kerül mozikba A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug), nálunk azonban már egy nappal korában meg lehet nézni Peter Jackson 3 részre széthúzott szériájának második epizódját. Remélhetőleg a közönség visszajelzései is jóval pozitívabbak lesznek, mint az első rész esetében, mert bár a nézői vélemények túlnyomó részt pozitívak voltak, azonban közel sem olyan elsöprő módon, mint A gyűrűk ura-trilógia epizódjai esetében.

A kritikák egy részével a nézők a cselekmény lassúságát és repetitivitását illették, a többit pedig természetesen az "újító" 48FPS-es megjelenítés kapta, így az már nem a film művészi minőségére, hanem a technikai megoldásaira vonatkozott. A siker sem volt olyan kirobbanó, mint azt várni lehetett volna, azonban az egymilliárd dollárt meghaladó összbevétel a legtöbb film számára persze örökre csak álom marad.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #7
    Évtized trilógiája, dupla ennyit is néznék belőle.
  • Molnibalage #6
    Tisztes iparos munka, de baromi unalmas volt. Sanszosan csak azért nézem meg, mert a haverok vagy más elrángat rá. Igazából nekem torrentezve is megfelelne már a továbbiakban. A látvány sem volt nagy szám. A 3D-t én ráadásul rühellem is, a többiek meg imádják, pedig a film színei é. fényei teljesen elvesznek, legalábbis nálam. Viszont így marad a szinkron, ami meg hipergagyi...
  • M0RN1NGST4R #5
    kövezzetek meg, de nekem meg például jobban tetszett a Gyűrűk Uránál.
  • Darth Sith #4
    Én egyáltalán nem éreztem vontatottnak. Sőt, kifejezetten élveztem, hogy a táj, a szereplők bemutatása kb a könyvet követte szóról-szóra. (tudom itt-ott eltért de most ezektől eltekintve)

    Várom a következőt is nagyon :)
  • Laza #3
    Szintén osztom, hogy lehet nem annyira jó, mint a LotR, de az elmúlt 10 év hasonló fantasy filmjei közül magasan kiemelkedő.

    Bár tényleg hosszú volt, egy percig sem bántam, mert legalább addig is elkápráztatott ... mint egy jó sorozat, ahol van idő a cselekmény kibontakozására :)

    A következő rész is nagyon várós.
  • TomecK #2
    Nekem is tetszett az első. Igaz végig csak baktatnak benne :), de nagyon szépen van fényképezve, jók a párbeszédek, végül is izgalmas az alaptörténet. Csak az fáj, hogy 30-60 perccel meg lehetne rövidíteni ezeket, mert 1-2 helyen mar untam, és vontatott volt. Például amikor leesnek a barlangba smeagolhoz meg a gnómokhoz. Na az feleslegesen hosszú.

    Ha nem is 60 perccel de 30-al lehetne rövidebb az összes hobbit + gyűrűk ura.
  • BrockSamson #1
    Lehet hogy nem olyan jo mint a Gyuruk Ura, de szerintem meg mindig szorakoztatobb, mint a manapsag gyartott filmek nagy resze.

    A 48fps elsore furcsa, viszont a 3D elmenynek szerintem jot tesz. Otthonra mondjuk nem igenylem (de nalam a 3D sem olyan nagy durranas).