Szekeres Viktor

Két nap alatt több, mint 20 sorozatot szüntettek meg

Ahogy az szokás, május közepén ismét hatalmas vérengzést tartottak Amerikában a tévésorozatok között. Kábé két tucat jobb-rosszabb szériát szüntettek meg.

Amerikában az országos lefedettségű csatornák májusban szokták bejelenteni ősztől tervezett új műsorrendjüket. A 2013/14-es évadra szóló bejelentés pedig értelemszerűen nem csak az újoncok bemutatásával jár, hanem egyes régi darabok kipucolásával is. A legtöbb kevesek által nézett, bukott, esetleg szándékosan befejezett szériát ilyenkor söprik ki a padlásról, egyszeri, azonban nagyon tömény sokkhatást okozva a tévénézőknek.


Jobbára újoncsorozatokat ért utol a végzet múlt hét vége felé, ezért a többség címe a hazai olvasóknak valószínűleg nem mond semmit, de talán érdemes megemlékezni róluk pár sor erejéig. A következő sorozatokból nem láthatunk az eddig legyártottakon kívül több részt: 1600 Penn, Deception, Family Tools, Golden Boy, Go On, Guys With Kids, How to Live With Your Parents, Malibu Country, Monday Mornings, The New Normal, Red Widow, Vegas, Whitney.

Hány sorozatot néztél a megszűnőkből?
  • Egyet sem.
  • Egy-kettőt.
  • Majdnem ötöt.
  • Többet.
Ugyancsak véget ért az Egy kapcsolat szabályai (Rules of Engagament) című szituációs komédia, melyet a 7. szezonja közben ért utol a végzet, de egy másik, itthon a VIASAT3-on sugárzott széria is befejeződik, a Terepen (Southland), mely 5 szezont ért meg. Hét szezonig bírta a Minden lében négy kanál (Burn Notice), mely tavaly az RTL Klubból az RTLII-re került át, s nem folytatódik a 10. évaddal az AXN-en látható New York-i helyszínelők (CSI: NY) sem. Az M1 sorozata, a Kasszasiker (Smash) kettő, a STORY4-es A hidegsebész (Body of Proof) és a Comedy Centralos Happy Endings - Fuss el véle! három évad után fejeződik be. Az itthon be nem mutatott sorozatok közül az Up All Night című komédia és a Kiefer Sutherland főszereplésével készült Touch is megkapta az utolsó kenetet, 2-2 évadot éltek.


Persze nem csak rossz híreket közöltek a csatornák, hiszen a megszüntetésekkel párhuzamosan majdnem ugyanennyi, már képernyőn lévő sorozat folytatását is bejelentették, valamint több új széria gyártásának megkezdését is. És mivel az élet megy tovább, így a megszüntetett sorozatok főszereplőit sem kell sokáig nélkülöznünk a képernyőről, hiszen például Kiefer Sutherland már alá is írt egy 12 részes 24-minisorozat főszerepére. De az is lehet, hogy az egyik csatorna által megszüntetett, idehaza is kedvelt A hidegsebész egy kisebb, kábeles csatornán fog folytatódni Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jeti00 #4
    a Go On teljesen nézhető volt
  • shaba23 #3
    Nem mondhatnám, hogy engem bármilyen veszteség ért, egyedül a Vegas-t néztem, de azt is csak ha épp nem volt más...
  • god25 #2
    A Touch első évada nézhető volt. A másodikat elcseszték.
  • Kelta #1
    Jack is Back!! yeeeeeeeeeeeeeees :)