Szekeres Viktor

Nindzsafilm-parádé Budapesten

Május elején a sokadik nemzeti filmhetet rendezik meg Budapesten. Ezúttal a japán filmművészet gyöngyszemeivel ismerkedhetnek meg a filmek rajongói.

A Japán Alapítvány idei Japán Filmhete május 6-12 között kerül megrendezésre és igazi csemegével várja a film szerelmeseit a Toldi moziban. A válogatásban szereplő hét film a japán legendák hol nemes harcosként, hol kegyetlen, ravasz orgyilkosként megjelenő alakját, a nindzsát mutatja be egy számunkra ismeretlen nézőpontból. Ugyanis azokat a filmeket láthatjuk, amelyekkel a nindzsák megvetették a lábukat a japán popkultúrában, s amelyek megalapozták évtizedekkel későbbi világhódító útjukat.

A válogatásban olyan különlegességek szerepelnek, mint az egyik legsikeresebb klasszikus nindzsasorozatként számon tartott Orgyilkosok csapata (Sinobi no mono) első és második része, a hatvanas évek ifjúsági ellenkultúráját tükröző A Sanada klán kalandjai (Szanada fuunroku), vagy egy animációs klasszikus, a nindzsa-toposz átalakulását jelző Cyborg 009.

A vetítések mindennap 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal, igény szerint magyar hangbemondással vetítik a szervezők.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!