Szekeres Viktor

Véget ért a Spartacus-tévésorozat

Hiába volt nagyon sikeres a Spartacus-tévésorozat a készítők kénytelenek voltak sutba dobni eredeti terveiket és idő előtt befejezni a szériát.

Néz(t)ed a Spartacust?
  • Igen.
  • Nem.
  • Néztem, de abbahagytam.
Kinti idő szerint péntek este, magyar idő szerint szombat hajnalban véget ért a Spartacus-tévésorozat. Az a tévésorozat, mely már első szezonjával, a Vér és homokkal (Blood and Sand) hatalmas sikert ért el a rajongók körében és egy csapásra ismertté tette a Starz elnevezésű prémium csatornát Amerikában. A Starz egyébként olyannyira bízott a sorozatban, hogy már az első szezon premierje előtt bekérte a sorozat második évadát Steven S. DeKnighttól, a sorozat kitalálójától.


Azonban 2010-ben nem indulhatott meg a sorozat második szezonjának gyártása. Ugyanis hiába készültek el a második évados forgatókönyvek, a főszereplő Andy Whitfield rákos megbetegedése életbe léptetett egy vészforgatókönyvet: az írók, míg nem forgathattak vele, elkészítettek egy előzmény évadot, Az aréna isteneit, mely 2011-ben került a képernyőre.

Egy ideig még úgy nézett ki, hogy Andy Whitfield visszatérhet dolgozni, azonban a rák erősebbnek bizonyult nála, a fiatal színész 2011. szeptember 11-én elhunyt és ekkor fontos válaszút elé került a csatorna és a készítők is. Végül közös megegyezés alapján úgy döntöttek, hogy a 2. évadra új színésszel a főszerepében folytatódik a Spartacus. A Spartacus: Bosszúban már Liam McIntyre alakította a trák rabszolgát.


A közönség a kockázatos váltás ellenére is a sorozat mellett maradt, a nézettség továbbra is egymillió fölött volt, azonban a 2. évad befejezését követően nem sokkal, amikor már javában készültek a 3. évados szkriptek, a Starz csatorna bejelentette, hogy a harmadik szezonnal befejeződik a sorozat. A döntés valószínűleg mindenkit meglepett, s a legfurcsább az volt, hogy a Starz nem is vesződött az indoklással, így az írók kénytelenek voltak lenullázni eredeti terveiket és "összecsapni" egy befejezést a legjobb tudásuk szerint.

Pár órája tehát véget ért a Spartacus. A sorozat, melyet eredetileg sokkal több évadra terveztek, s mely hatalmas nézettségi csúcsokat hódított meg a Starz csatorna számára, elbúcsúzott a közönségtől. Nemsokára itthon is láthatjuk a finálét, hiszen a 3. szezont, a War of the Damnedet az HBO pár hetes lemaradással adja Elátkozottak háborúja címen. Sőt, a napokban (vágatlanul) a VIASAT3 is elkezdte sugározni az első szezont, így már az is megismerkedhet a sorozattal, akinek nincs HBO-ja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zalrobto #16
    szerintem nagyon jó volt az egész kár hogy vége :(
  • andrejfej #15
    Az HBO GO-n online nézhető akár mobilon is.
  • a.carkey #14
    Az első triumvirátus még meg érhet egy misét a STARZnak. :)
  • Loverman #13
    A ludusban forgatni olcsóbb volt? Ja persze, leszámítva a gladiátorharcokat, minden egyes arénaharcra minimum 50 statiszta (akiket aztán fel lehetett dúsítani CGI-vel a távoli képekre) nem volt az kevesebb mint most hogy úton voltak.
  • a_n_d_r_e_w #12
    A da Vinci elso blikkre nem tunik tul draganak. Amugy lehet az volt a gond, hogy mas egy ludus eleterol forgatni es mas 2-3 evadnyi haborurol, sokkal tobb statiszta, allando szinesz, latvanyosabb cgi, stb, nem tudom. De szamomra siman hiheto. Az is lehet egyszeruen nem hozott annyit a konyhara mint remeltek, elszamoltak magukat. Sok minden lehet, amit banok, hogy leloves helyett jo penzert eladhattak volna egy nagyobb csatornanak, de mostmar van az HBO-nak GoT-a, szoval ez sem lehetett igazi opcio szerintem.
  • djculture #11
    Nekem az első sorozat volt az igazi, utána hogy meghalt a főszereplő kihoztak egy teljesen unalmas folytatást.
  • Loverman #10
    Ha valami jó nézettséggel sem hozza vissza a pénzt akkor minek próbálkoznak egyáltalán saját gyártással? És vajon az új Da Vinci's Demons gyártása olcsóbb?
  • a_n_d_r_e_w #9
    Azert mert kis csatorna, es hiaba a hazon beluli kiugro nezettseg, igy is tul draga volt fenntartani. Ennyi a szomoru indoklas.
  • koschwarz #8
    számomra a 2. évad ült le egy kicsit. kevés volt az "interakció" a rabszolgák és a rómaiak között, és a házon belüli intrikák sem voltak annyira ütősek.

    az első természetesen eszement jó volt, amit megfűszereztek az előzménnyel, ami szintén nagyon ütős volt. a 3. is nagyon tetszett, itt a 2. évad után sikerült megint kihegyezni a két vezér közötti taktikai csatára, és végre a két táboron belüli intrikák is kellően érdekesek voltak.

    őszintén szólva nem is baj, hogy nem húzták tovább. biztos lehetett volna még egy-két évaddal nyújtani, de lehet, hogy erőltetett lett volna. így legalább tömény volt.
  • Loverman #7
    És vajon miért lőtte le a sorozatot a Starz? Elég hülye döntés volt. A vége után pedig lehetett volna egy spinoff a meglévő római szereplőkkel ami Cézár hatalomra jutását mutathatta volna be.

    "elkészítettek egy előzmény évadot, az Istenek arénáját, mely 2011-ben került a képernyőre." Komolyan így sikerült magyarra fordítani azt hogy "Gods of the arena", avagy Az Aréna Istenei??