Szekeres Viktor

Hétfő délelőtt magyarul nézhetjük a Trónok harcát

Napjaink legdrágább tévésorozatának, a Trónok harcának 3. évados premierjét már a magyar bemutató előtt ingyen megnézhetjük a neten. Kell ennél több?

Olvastad a Trónok harca-könyveket?
  • Igen.
  • Belekezdtem.
  • Nem.
Az HBO George R. R. Martin a Tűz és a jég dala című regényciklusából készített sorozata Amerikában vasárnap, itthon pedig hétfőn este folytatódik a harmadik évaddal. A történet középpontjában Westeros Hét Királysága áll, melynek egyetlen trónjáért, a Vastrónért folyik a harc királyok és királynők, szövetségesek és árulók között. A Game of Thrones harmadik szezonjának első részét a világpremier után pár órával, már április elsején délelőtt meg lehet tekinteni regisztráció nélkül és díjmentesen az HBO GO videótárában.


A harmadik évad nyitó epizódjában Havas Jon találkozik Mance Rayderrel, a Falon túli királlyal, aki szörnyű fenyegetést jelent a megosztott királyságra. Az Éjszakai Őrség expedíciójának túlélői dél felé menekülnek, reménykedve, hogy elérik a biztonságot jelentő Falat. Eközben Királyvárban Lannisterék a Stannis Baratheon fölötti győzelmet ünneplik és teljhatalmat gyakorolnak Királyvár felett. Robb Stark, Észak királya dél nagy részét is uralja, és még mindig nem veszített csatát. Daenerys Targaryen pedig - újra egyesülve három sárkányával - sereget gyűjt, hogy visszatérjen hazájába és visszaszerezze az őt megillető hatalmat.

A 3. szezon története az előző kettőével ellentétben nem fog egy teljes kötetet felölelni George R. R. Martin regénysorozatából, hiszen a Kardok vihara annyira terjedelmes, hogy lehetetlenség lett volna 500 percben feldolgozni. A készítők úgy döntöttek, hogy kettészedik a történetet, így a regény második felének sztorija a 4. szezon alapját fogja jelenteni. A rajongók nagy örömére ráadásul az HBO engedélyt adott arra, hogy az idei részek 4-6 perccel hosszabbak legyenek, így összességében a 10 epizód tiszta játékidejét tekintve 11-nek felel majd meg. (S ez nem jár plusz munkával, hiszen már korábban is rengeteg minket kényszerültek kivágni a készítők az epizódokból, hogy tarthassák az előírt limitet.)


A rajongók számára persze a legfontosabb kérdés az, hogy az idei 10 részt fogja-e követni folytatás. Nos, az HBO hivatalosan még nem rendelte be a negyedik szezont, azonban a készítőknek, hogy tudják tartani az egy éves ciklusokat, már el kellett kezdenie az előkészületeket, hogy nyáron megkezdődhessenek a forgatási munkálatok. D.B. Weiss és David Benioff valószínűleg nem dolgozik potyára, hiszen Trónok harca nézettsége tavaly majdnem 4 milliósra nőtt, s a 2. évados DVD-eladásai is HBO-rekordot döntöttek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #1
    nézze magyarul az aki szereti, ha cenzúrázzák a szórakozását és/vagy kevesebb poént szeretne kapni