Szekeres Viktor

J.J. Abrams rendezi az új Csillagok háborúját

Az efféle értesüléseket mindig kétkedve kell fogadni, de pár percen belül több lap is megírta egymástól függetlenül a hírt, éppen ezért merjük mi is.

Vélemény?
  • Igeeeeeeeen!!!
  • Ne már...
  • Meglátjuk.
J.J. Abrams fogja rendezni az új Csillagok háborúja-mozifilmet. Előbb a The Wrap, majd a Deadline is saját forrásra hivatkozva adta hírül az információt. Mindez persze még mindig lehet, hogy téves, hiszen a cikk írásának pillanatában érkeztek a hírek és a hivatalos megerősítés vagy cáfolat még várat magára, de ennyire neves lapok ritkán rúgnak luftot ekkora volumenű témában.


Mindkét forrás híre alapján a másik nagy esélyes Ben Affleck, Az Argo-akció rendezője volt. Az már korábban kiderült, hogy a film forgatókönyvét Michael Arndt fogja írni, mint ahogy azt is tudni, hogy a premier 2015-re várható, de minden mást természetesen még homály fed. Abrams Hollywood egyik legsikeresebb filmesének számít, hiszen amellett, hogy sorozatokat készített és filmeket rendezett, a Bad Robot elnevezésű cégével a produkciók létrehozásában is segédkezik - talán a Bad Robots alkuba történő esetleges bevonása miatt módosított a filmes korábbi álláspontján?

Annak ellenére, hogy a rajongói réteg Brad Bird után J.J. Abramst találta volna legalkalmasabbnak a feladatra, ha igaz a szerepvállalásáról szóló információ, akkor mindenképpen meglepetés. Ugyanis a munkája zömét producerként végző rendező korábban bár elismerte, hogy történtek megkeresések irányába, cáfolta, hogy részt venne a Star Wars VII. epizódjának elkészítésében.

J.J. Abrams a köztudatba a Felicity, majd az Alias című tévésorozatok elkészítésével került be. Ezt követően segített a Lost - Eltűntek elindításában, de e produkcióból kreatív minőségben a pilot leforgatása után nem sokkal kiszállt, hogy a filmes karrierjére koncentrálhasson. Eddig a Mission: Impossible III-at, a Star Treket és a Super 8-et mutatták be tőle, az IMDB-n a 7-8-as osztályzatok elég beszédesek filmjei tetszési indexét illetően. Új filmje a Sötétségben: Star Trek májusban kerül bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csacsis #47
    Nem értek egyet!

    Minden évtizednek megvannak a maga szórakoztató filmstílusai. Ami a 80-as 90-es években volt, az mára elavultá vált. Sci-fiben pedig nagyon változott a műfaj. A régi star trekek azért voltak sikeresek, mert a régi idők gagyi effektjeihez adtak egy-egy olyan történetet, mely logikus és elgondolkoztató volt. Sok scifi rajongót magába szippantott ez az univerzum. De ma már nem tudnál eladni egy olyan filmet, ami pl olyan mint a Star trek 1 csillagösvény. De mondhatnám az űrodisszeát is. Lehet hogy filozófiailag nagyon jó, de ha elunja magát a moziközönség, akkor nem hoz bevételt. Márpedig bevétel nélkül nincs tovább semmi. J.J. azért nagy ember a filmszakmában, mert képes volt feléleszteni a régi korok filmszellemét a mai modern stílusban úgy, hogy ne vesszen el az eredeti elgondolás, az eredeti ötlet és a filmet átjárja újra az a légkör, mit egykoron megszerettünk benne. J.J nélkül ma nem lenne Star Trek (az új film kiválló lett szerintem), tökéletes a mai degeneráltabb filmet kedvelő alkonyatgenerációnak. Mert ha nem is veszik észre, de a látvány és poén világ segítségével egy részük talán fogékony lesz arra a filozófiai eszmefuttatásra, mely az ST univerzumot mindíg is jellemezte. ST sosem lesz már olyan mint régen. Ne is legyen!!! Ma már nevetségesnek tűnik egy-egy TOS vagy akár voyager rész! Az eredeti Star Wars természetessége miatt lett jó. Ott a sci-fi nem látványelemként lett megcsinálva, hanem háttérnek. Az 1 CGI borzalom. A 2. 3. részben már van jó történet is. Azok már élvezhetőek. J.J. nagy dolgot csinálhat az SW univerzummal. MErt rajta áll, hogy folytatódik-e Lucas sikerszériás agyszüleménye, vagy kúszik tovább ellaposodva mindenki számára csak fénykardos csihipuhi emlékként. De én bízok benne. Szerintem kiválló művet fog letenni most is az asztalra. A LOST meg igenis jó volt. Csak nem volt értelme, de már kellett egy 2. Twin peaks, amit végig lehet izgulni. :Ð
  • kalapos01 #45
    "Úgy bírom ezt az okoskodást."

    Így kezded, utána meg elkezdesz okoskodni? Hogy van ez?
  • kalapos01 #44
    Mert az a Bosszúállók 2-t rendezi.
  • Zoliz #43
    Mé' nem az rendezi aki a Bosszúállókat?

    Egyértelműen az alkotta 2012 leglátványosabb (és talán legszórakoztatóbb) filmjét. Hogy is híják mán? Aki a Cabin in the Woodsot is szponsorálta.. Na

    Ez a paprikajancsi itt a képen mit akar? Beöltözhet Jar Jar Binksnek.
  • Cumshot #42
    Ez igy igaz. Csak az kerulte el a figyelmedet, hogy te magad is most alltal be ebbe a sorba. :D
    Amugy en mar csak azert jarok ide hogy minuszolgassak, es beugassak mindenkinek, akinek csak tudok. Aztan remelem ossze is dol ez a forum a habos gecibe hamarosan. Kalap szar az egesz mar sok eve.
  • Chocho #40
    Értem, de ettől még lépten-nyomon az ő nevével próbálták eladni a Fringe-t, meg azzal a rossz reklámszöveggel, hogy ez a modern X-akták. Amúgy meg de, a Losthoz épp, hogy sok köze volt: a pilot tette legendássá a sorozatot és a két alap író teremtette meg hozzá a szükséges keretet, így ha Abrams nincs, Lost sincs. Bár én csak a 3. évadig láttam, ott meguntam és kiszálltam.

    Meg ott volt még a Cloverfield. Szintén nem jött be, sajnos.
  • kalapos01 #39
    Ha a Fringe-nek az eleje sikerült jól, annak örülhetsz, mert kábé 2 vagy 3 részében volt benne. Az Alcatrazban meg semennyire. (Nem mintha a Losthoz sok köze lett volna, csak a Disney vitte neki a szigetes-túlélős ötletet, amihez szerzett két írót, akik kitalálták a flashbackeket és megrendezte a pilotot.)

    Viszont csinált két kurva jó sorozatot. Íróként. Valahol sajnálatos, hogy ezt nem ő írja, mert íróként mindenképp emlékezetes volt. Rendezőként meg... a fene tudja.
  • Chocho #38
    Nincs bajom Abramsszal, de szerintem túlértékelik, mint szakembert. Eddig a Loston kívül nem sok mindent tett le az asztalra; a Super 8 gáz volt, a Fringe-nek csak az eleje sikerült jól, az Alcatraz ment a levesbe... A Star Treket meg régen se szerettem és most se szeretem. Az új filmet elkezdtem nézni, fél óráig bírtam, azóta sem kezdtem újra -- nem volt rossz, csak nem érdekel egyszerűen.

    Ami a Star Warst illeti, az Ep. I és Ep. II gázak, de az Ep. III egész jó akciófilm lett -- ha valami ilyesmi lenne a VII is, annak tudnék örülni, csak ezúttal rendes forgatókönyvet is tenni kéne alá, mert az ugye nem volt a Sithek bosszújában.
  • Cumshot #37
    Hurrogas es ellenvelemeny kozott oriasi a kulonbseg. De azert leminuszoltalak, hogy bealljak en is a pozerek koze :D
  • Merces #36
    OFF
    szerintem meg az a buzi aki nem minuszol le, ez egy fórum ahol egymásal beszélgetnek meg vitatkoznak aki ad az kap is, (normális keretek között, amibe nem fér bele az hogy ha más a véleményed akkor buzi vagy)