Szekeres Viktor

Már csak 7 film harcol a legjobb maszkok Oscar-díjáért

Már csak hét film verseng a legjobb maszkokért és sminkért járó Oscar-díjért. Némi meglepetésre ezek közé a Felhőatlasz nem került be, azonban A hobbit még nyerhet.

Az Amerikai Filmakadémia jelölésre jogosult tagjai pár Oscar-kategóriában előzetes szűrés után voksolnak csak a jelöltekre. Például az idegen nyelvű filmek esetében vagy a különleges effektusoknál először leszűkítik a kört 7-10 filmre, s csak ezen szűk kör tagjai jöhetnek szóba a konkrét jelöléseknél. Az aranyszobrot a konkrét jelöltek közül más sokkal több tag szavazatai alapján ítélik oda az arra érdemes filmnek.

Az idegen nyelvű kategóriában és az effekteknél már megtörtént az utolsó szűrés, azonban a legjobb maszkokért és sminkekért járó díj kategóriájában, csak nemrég választották ki azt a filmet, mely még szóba jöhet, mint jelölt. A maszkok szempontjából sok kritikát kapó Felhőatlasz például nem került a Hetek közé, azonban ott van a Hitchcock, A hobbit: Váratlan utazás, a Nyomorultak, a Lincoln, a Looper - A jövő gyilkosa, Men in Black 3, valamint a Hófehér és a vadász.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Broafka #12
    a Felhőatlasz nem került a hetek közé? WTF? én ilyen zseniális maszkolást még nem láttam, magasan ver mindent! Nevetséges
  • Evoluti0N #11
    Az európaivá tett ázsiai lány még egész elviselhető volt. Ellentétben az ázsiaivá tett fehér színészek meglehetősen komikus látványt nyújtottak, ami már csak azért is zavaró volt, mert a filmnek az a része egy elég komoly témát boncolgatott.
  • Molnibalage #10
    Akkor vicc az egész...
  • GaborT28 #9
    Prometheusból az öreg Wayland?:D...na az mindent visz.
  • kalapos01 #8
    Attól, hogy sok maszk volt, még nem kell jelölni. Ne a mennyiség számítson, hanem a minőség. A Hitchcockban vagy tavaly a Thatcher-filmben is csak egy fő maszk volt.
  • kalapos01 #7
    A Looper szerintem a díjat is meg fogja kapni, az nagyon jó volt. Mondjuk azzal kapcsolatban is olvastam többektől olyat, hogy gáz, meg egyértelmű volt, meg inkább számítógépes, de ettől még a többség számára működött.

    És hogy én is egy ilyen véleményt írjak: a Felhőatlasz borzasztó volt. Tele volt maszkkal, de azok legalább harmada nagyon béna volt, kezdve az európaivá tett ázsiai lánytól, a többi gumiig.
  • Zomil #6
    Nem mondom, h tökéletes volt, de számomra felülmulta az idén látott filmeket a maszkirozás/vágás tekintetében.
  • COOLancs #5
    Hát volt benne 1-2 amire azt mondtam: "mi eza gumi förmedvény?" de volt benne jól sikerült is, meg az egész film alapeleme volt a maszkírozás, tényleg baromság hogy nem is jelölték.
  • Dynamic #4
    Mi a baj vele? Ha már furcsaságokat keresünk, akkor szerintem a Looper jobban kilóg a sorból.
  • GaborT28 #3
    Hófehér és a vadász??????