Szekeres Viktor

Megvan a következő három Star Wars-film írója

Nem csak az derült ki, hogy melyik hollywoodi író fogja készíteni a hetedik Star Wars-mozifilm forgatókönyvét, hanem a Disney leszerződtette a 8. és a 9. epizód íróit is.

Azt már korábban bejelentették, hogy Michael Arndt forgatókönyvéből fog elkészülni a Csillagok háborúja-sorozat 2015-ben bemutatni tervezett hetedik epizódja, de azóta több forrásból is megerősítésre került a Deadline információja, miszerint a 8. és 9. rész íróját is megtalálta a Lucasfilm. Jelen állás szerint Lawrence Kasdan és Simon Kinberg fog dolgozni a folytatásokon, melyek fő csapásvonalának meghatározásába George Lucas is beleszólást kapott. Sőt, a két író még produceri rangot is kapott a filmekben.

Kettejük közül minden bizonnyal Lawrence Kasdan ismertebb a szélesebb közönség előtt, hiszen ő olyan klasszikusok szkriptjén dolgozott, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Több, mint testőr vagy A nagy borzongás, de persze a többség A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér írójaként emlékezhet a nevére. Simon Kinberg már a fiatalabb korosztályhoz tartozik, s közel sem biztató a filmográfiája, azonban munkái mennyiségéből látszik, hogy Hollywoodban nagyon kedveli. Kinberg többek között az alábbi filmekhez adta a nevét íróként: xXx2: A következő fokozat, Mr. és Mrs. Smith, X-men - Az ellenállás vége, Hipervándor, Sherlock Holmes és Kémes hármas, de ő dolgozott az X-Men: Days of Future Past szkriptjén is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jawarider2 #3
    Akkor ez egy trilógia-trilógia lesz :)
  • Darth Sith #2
    Arndt a forgatókönyv író eddig nem írt semmi kiemelkedőt, ahogy nézegettem imdb-n. Simon Kinberg nem egy kifejezetten zseni producer. Kasdan az egyetlen komolyabb név, de csodát nem biztos, hogy tud tenni. Amikor szar forgatókönyvből kell egy rossz producernek filmet csinálni, az nem mindig lesz jó...
  • mrzed001 #1
    Naaa, ez eddig az első jó húzás a Disneytől SW téren.
    Reméljük max 0 hatalmú tanácsadó lesz tokás Lucas.
    Egy Birodalom Visszavág szintű folytatás ... hmmmm, arra kíváncsi lennék.