Szekeres Viktor

Peter Jackson 2013-ban forgatja A hobbit utáni első filmjét

Peter Jackson már A hobbit-filmek utómunkálatai során elkezd egy új filmmel foglalkozni, amin ráadásul Steven Spielberggel együtt fog dolgozni. Kérdés, hogy ez mennyire osztja meg a figyelmét.

Ahhoz képest, hogy Peter Jackson a 2009-es Komfortos mennyország után úgy tervezte, hogy 2013-ig csak producerként fog foglalatoskodni A hobbit-filmekkel, s semmit nem rendez, Guillermo del Toro kiszállása utána leforgatott két A hobbit-epizódot, melyekből utóforgatások révén nemsokára három lesz, s tegnap bejelentette, hogy 2013-ban elkészíti a Tintin második részét is. Az, hogy folytatódik a Tintin kalandjai semmiképp sem újdonság, hiszen az volt az eredeti terv, hogy míg az első epizódot Jackson produceri bábáskodása mellett Steven Spielberg rendezi, addig a folytatásban Spielberg producerként fogja felügyelni Jackson rendezését.

Újdonságként talán csak a 2013-as forgatás időpontja szolgál, valamint az, hogy mindez azt jelenti, hogy a film 2015-ben kerülhet bemutatásra. Az első részt Spielberg még 2009-ben forgatta alig négy hét alatt motion capture-technológiával, azonban a rengeteg utómunkának köszönhetően a film csak 2011. végén kerülhetett mozikba. A Tintin kalandjai Amerikában meglepetésre nem aratott nagy sikert, csak 77,5 millió dollár bevételt hozott, azonban a világ többi részén már jobban érdekelte a közönséget, Amerikán kívül 296 millió dolláron osztozhattak a mozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    A Komfortos mennyország lehetett volna egy tök jó film, de nem lett az.

    Lehet, hogy Dzsekszon valójában ennyit tud?
    Akkor maradjon csak a hobbijánál.