Szekeres Viktor

Csalódás A hobbit: Váratlan utazás?

Nem csak A hobbit: Váratlan utazás kinézetével kapcsolatban oszlanak meg a vélemények, hanem a film minősége elég sok negatív véleményt szült. Természetesen így is az elégedett nézők vannak túlsúlyban.

Arról már többször többfelé lehetett olvasni, hogy sokak számára csalódás A hobbit: Váratlan utazás 48 fps-es megjelenítése, de erre számítani is lehetett. Az azonban mindenféleképpen nagy csalódás, hogy rengeteg negatív kritika is született az első Hobbit-epizódról. A Gyűrűk ura-trilógia három epizódja a 2000-es évek elején abszolút kritikuskedvencnek számított, az újságírói véleményeket gyűjtő RottenTomatoes oldalon mindegyik rész 90% fölötti értékkel szerepel, ami azt jelenti, hogy a filmről szóló vélemények közül csak minden tizedik volt negatív.

Nos, összességében természetesen A hobbit: Váratlan utazás előzetes fogadtatása is pozitív a premier előtti kritikák alapján, azonban az elvárásokhoz képest már ez a 75%-os mutató is meglepően alacsony - az eddigi 68 kritikából 17 lett negatív. A legtöbb negatív kritika, de még a pozitív vélemények is az első epizód felvizezettségét emelik ki, de míg ez sokaknak bejött, hiszen szíves örömest merültek el Középfölde világában, többekben negatívan csapódott le. Mások azt emelték ki, hogy Jackson nem tudott elvonatkoztatni A gyűrűk urától és inkább csak sajátmagát másolta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • booa #7
    Én tegnap néztem meg 48 hfr-es témában ,és szerintem nagyon élvezetes,és nem lett senki rosszul tőle-.- ,a film elején valóban szokatlan viszont 5 perc alatt megszokja az ember,és a film is nagyszerű! :)
  • koschwarz #6
    főleg azt jelenti, hogy egy ilyen cgi-jos filmnél, amikor a kamera mondjuk oldalra mozog, akkor nincs az az érzése az embernek, hogy úgy "ugrál" a kép, mintha akadozna. tehát elvileg nincs "képvesztés". meglátjuk állítólag volt aki hányt tőle (mármint a 3d-s 48 fps-es filmen) :D
  • Garou #5
    Egy egészen jó és összeszedett kritika:

    link
  • lordzoltanus #4
    Nos ne értsen félre senki nagy gyűrűk ura fan vagyok, de megint csöpög a cikk a személyes megitéléstől. valahogy érezni lehet a sorok között a következő mondanivalót: "nem érdekel a sok kritikus kurva jó film lesz akkor is".
    Jómagamat nagyon érdekelte a téma így nem egy nem kettő értékelő oldalt elolvastam és mind egyhanguan meg 80 bol 17 en negativ élménnyel zárta az első vetitést. na mindegy :)
  • bcrics #3
    Illetve, a 48 fps megjelenítés miatt, a szemtanúk egybehangzó véleménye szerint a film Cgi és valódi épített hátteres jelenetei elkülönülnek.

    Vagyis kilóg a lóláb, látszik mi Cgi és mi nem, a 48 fpsnek hála ez még szembetűnőbb.
  • sempron07 #2
    2x több képkockát vetítenek másodpercenként, mint egy normál film esetében. Ettől elvileg olyan szappanopera kinézet hatása lesz, és biztos nagyon fain. Vagy nem. Mindenesetre furcsa lehet.
  • nessboth #1
    Valaki elmondaná nekem, miről szól ez a 48fps-es cucc, hogy most mitől más, mint egy sima film, mitől szidják, vagy mi van?